EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

amsterdam-dakarKlazienaveen/Dakar – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 2, het doorsteken van Frankrijk naar Noord Spanje, het is zondag 8 november 2015.

Waardeloos bed

Dag 2. Vroeg op, we willen 7.30 uur rijden. Geen probleem ben al een uur wakker, wat een waardeloos bed, ben bang dat we er met weemoed aan zullen denken. Na een veel te duur ontbijtje gaan we op weg.team schorpioenen, dakar, challenge We rijden met team 1132 en 1128. Het is mistig, heel mistig. We zien weinig van de omgeving, het is zondagochtend, heel rustig, we rijden binnendoor over landweggetjes en slapende Franse dorpjes. Rotondes, honderden rotondes, Frankrijk ligt er vol mee. Ben je net op snelheid ligt er weer een rotonde. Wat hebben we die rotondes vervloekt. Van team 1128 de Corsa krijgen we door over het 27MC bakkie dat de rechter achterband van de Patrol zacht is, of we ff kunnen stoppen. We communiceren met 27MC bakkies dat werkt perfect en zo houden we elkaar in de gaten wat er om ons heen gebeurt en kunnen we elkaar snel informeren. Terug naar de achterband.

Lekke band

De mist is opgetrokken de zon schijnt het is heerlijk weer. The brothers team 1132 hebben een compressor achterin dus de band is zo opgepompt.team schorpioene, dakar, challengeteam schorpioenen, dakar, challengeteam schorpioene, dakar, challengeDe band blijft niet op druk, wisselen maar, zo gezegd zo gedaan. We kunnen verder. Uiteindelijk komen we ergens op de N10 richting Bordeaux. Tijdens het invoegen op de N10 komt er een Nederlandse vrachtwagen voorbij, we haken aan en ga in zijn slipstream rijden. 90-95 km per uur gaat lekker en kost weinig energie. De Corsa moet tanken, we gaan allemaal tanken, gooi maar vol. Verder richting Bordeaux. Bordeaux voorbij toch nog van de snelweg af. Tol (peage) voor ons en we schieten weer binnen door over land weggetjes.team schorpioenen, dakar, challenge Het is hier zomer 30-32 graden een strak blauwe hemel. De mensen liggen hier nog op het strand. Vlak bij de grens met Spanje zijn we er klaar mee, met dat binnendoor rijden, rotondes en dorpjes. We gaan de snelweg op bij de grens met Spanje. Gelijk betalen €2,-, het is 16.30 uur.team schorpioenen, dakar, challenge Het wordt snel donker, de auto heeft het zwaar door de Pyreneeën. Over het bakkie krijgen we te horen dat de achterlichten van de Patrol niet meer werken, ze rijden zonder licht.

Oké klinkt het nuchtere antwoord door de ether, kijken we ff naar, zal wel zekering zijn. We blijven rijden moeten we stoppen? Gemaakt, het werkt weer klinkt er door het bakkie, een snelle controle rijdend achter de auto aan, inderdaad het werkt weer. De achterlichten doen het. Het was een slecht contact van de zekeringhouder, probleem opgelost. Bij Burgos eten we wat bij de Mc-donalds, we willen vlees en we nemen ook een maaltijdsalade mee voor de volgende dag. Aangezien het al avond is rijst de vraag hoever gaan we door. We besluiten om zover als mogelijk richting Madrid te rijden. Met de bergen en heuvels hebben de auto’s het zwaar, en met hellingen van 5 tot 10 procent stijging vallen we regelmatig terug tot 60 km per uur. De Patrol trekt het niet en er lijkt vermogensverlies. Toch maar even stoppen en nakijken. Dieselpomp aan de motor bijgesteld, krijgt nu iets meer brandstof en gaan, gaat beter nu. Tegen de nacht komen we aan bij het hotel vlak bij Madrid, nog even de laatste jerrycan in de auto en slapen. Welterusten.team schorpioenen, dakar. challenge

(Einde dag 2)Back To Top