EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

amsterdam-dakarKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 3, van het Noorden naar het Zuiden van Spanje, het is maandag 9 november 2015.

Heerlijk bed

Dag 3. Wat een heerlijk bed is dit, we willen er niet uit. We hebben goed geslapen en zijn uitgerust, klaar voor een nieuwe dag. We willen ook vandaag om 7:30 uur weg, opschieten dus, dat bed uit. Beneden ook een goed ontbijt, hier hebben ze het wel voor elkaar. Na wat geklungel bij de poort, gaan we op weg richting Madrid. Omdat we gisteren een flink stuk zijn doorgereden hebben we vandaag maar een kilometer of 600 af te leggen. De Teams moeten allemaal verzamelen bij een hotel in zuid Spanje. De eerste drie etappes staan vooral in het teken van kilometers vreten, gewoon rijden dwars door Europa. De eerste kilometers gaan we vlot door Madrid heen, maar dan is er weer mist, veel mist maar ongeveer 100 meter zicht. Dat is vermoeiend rijden en we moeten blijven opletten.team schorpioenen, dakar, challenge Om ongeveer 10.30 uur hebben we er genoeg van, rijderswissel en tanken, we zijn leeg.

Het is inmiddels open gebroken en de Spaanse zon staat fel aan de hemel te branden.
Terwijl we nog de banden controleren komt team 1100 met hun Mazda aanrijden. We hebben verder nog geen teams gezien onderweg vandaag.team schorpioenen, dakar, challenge
Op de weg is het relatief rustig en de kilometers vliegen voorbij, we rijden tussen de plantages, zover als je kan kijken. Geen idee wat het is, sinaasappelen of olijfbomen, daar ga ik me niet aan wagen, is altijd fout. Wie weet het ?

Rook

team schorpioenen, dakar, challengeRook in de cabine van de Patrol, of we kunnen stoppen. Toevallig naderen we een pompstation en stoppen we direct. Gelukkig niets aan de hand, blijkt dat er uitlaatgassen naar binnen trekken, zo de cabine in. Is ook niet gek als we 5 tot 10 procent helling hebben, wordt er meer uitgestoten dan alle Volkswagens bij elkaar.team schorpioenen, dakar, challengeGelijk maar gebruik gemaakt van de gelegenheid om te eten, wij hadden de avond ervoor een maaltijd salade gekocht en ik moet zeggen die was verbazend lekker. Team 1128 kookt wat thee en team 1132 smeert een boterham. Verder maar weer, kilometers vreten, we zien bijna geen teams onderweg, een enkele komt voorbij te herkennen aan de zwarte rookpluimen. De Discovery draait als een zonnetje, alles wordt wel heel erg heet vandaag, we maken ons zorgen om de tussenbak, die is bloedheet. Wat wel typisch is dat we de auto niet meer zien lekken, we zien geen olie op straat, dat zou kunnen betekenen dat er geen olie meer inzit … Dus controleren maar.

Heuvels

De heuvels blijven zwaar voor de auto’s, dit is al de ultieme test. Het is ook gebleken in voorgaande challenge edities dat de meeste uitval in Europa is. Om 16.00 uur bereiken we de plaats van bestemming, ruim op tijd er zijn al een aantal teams maar er is nog plek zat.team schorpioenen, dakar, challengeteam schorpioenen, dakar, challenge Gelijk maar naar binnen voor een kamer dan is dat geregeld. De teams druppelen binnen het is een gezellige boel. De alcohol vloeit rijkelijk. We gaan eten, nou daar heb ik nu nog last van, dat is geen succes, we zijn geneigd om een paar blikken uit de auto open te trekken. Weg ermee. Het mannetje van de ferry komt binnen, we lopen direct naar hem toe om de tickets voor de ferryboot te regelen. De man had alles goed voorbereid, dat was snel klaar. Morgenochtend 6.45 uur moeten we allemaal paraat staan en gaan we in colonne naar de ferryboot. Op tijd naar bed.

Welterusten.

(Einde dag 3)Back To Top