EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 5, van Fes Marokko naar Missour in het zuiden van Marokko, het is woensdag 11 november 2015.

Vier sterren tentje

Dag 5. We hebben best wel goed geslapen in ons 4 sterren tentje. Beetje fris in de ochtend maar verder prima. De douche en toilet ruimte zien er prima uit, daar gaan we even gebruik van maken. Na een boterhammen ruimen we de auto in en pakken we de kaart. Met de kaart op de motorkap bepalen we de route voor vandaag. We gaan naar Missour, dit is een route dwars door/over het Atlas gebergte.team schorpioenen, dakar, challenge Normaal ligt deze route vol met sneeuw en kan het zijn dat de bergpas gesloten is. Maar het is 25 graden, geen sneeuwtopje te zien. De weg is goed begaanbaar, beter dan gisteren, af en toe zit er een piste (onverhard) bij. Aan deze zijde van de Atlas is het groen.

Gestaag klimmen we verder, het is een prachtige omgeving.team schorpioenen, dakar, challenge Tijdens een oliecheck passeren er twee teams, even staan praten en verder. Uiteindelijk bereiken we de top van deze bergpas, ongeveer 2200 meter hoog. Aan de andere kant van de Atlas is het dor en droog. Tijdens de lange afdaling komt ons een grote groep challengers tegemoet de berg op, terwijl wij de berg af gaan. We stoppen naast de voorste auto en vertellen hun dat ze verkeerd rijden. Even is er twijfel maar de hele groep draait om op een smal berg weggetje.

Follow de leader met de Disco voorop. Om het afdalen beter te controleren zetten we de auto in lage gearing, kijk dat werkt, nu remt het wel.team schorpioenen, dakar, challenge We krijgen honger, auto’s aan de kant op een dor stuk land. Pannetje met worsten en noedels, wij zitten hier prima. Nog een kilometer of veertig te gaan. Marco ziet een droog gevallen rivierbedding en wil ff spelen. We draaien de rivierbedding in, de Patrol volgt maar de Corsa ook. We rijden de rivierbedding uit, over een stuk los zand, de Corsa komt vast te staan. De Patrol staat ervoor dus even een sleepkabel eraan en eruit. Voor de Patrol geen probleem, de Corsa vliegt eruit. We komen aan bij het hotel met een omheinde muur eromheen. De auto kan hier veilig staan. We checken in de kamersleutels liggen al klaar op teamnummer. Het is een eenvoudige maar schone kamer, verder niets bijzonders.team schorpioenen, dakar, challenge We eten gezamenlijk een traditioneel Marokkaans gerecht, waar ik de naam niet meer van weet. Het valt me wel op dat er verdacht weinig dieren langs het muurtje lopen. Het smaakt prima. Moe maar voldaan gaan we naar bed.

Welterusten.

(Einde dag 5)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top