EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 6, van Missour naar Merzouga in het zuid-oosten van Marokko, nabij de grens met Algerije. Het is donderdag 12 november 2015.

Respect

Dag 6. Missour uitrijdend vliegen we gelijk de onverharde weg op, (piste) grove gravel stenen. Onze all-terrain banden staan op 3.5 bar. De all-terrain band is hier super geschikt voor. We hebben respect voor de Corsa, wij met onze 4×4, volgen de Corsa gestaag op gepaste afstand.team challenger, dakar, challenge Nog geen 5 minuten onderweg over de piste heeft de Patrol een lekke band. Krik eronder en wisselen, er stopt een jongen op een brommertje en begint te helpen. Ik vraag hem de weg naar Talsinnt, onze eerste etappe vandaag, omdat we volgens de navigatie naast de weg rijden. Een grote groep Challengers komt voorbij, we rijden onverhard, we volgen de grote stofwolk voor ons. De grote groep stopt, zij zijn van mening dat ze verkeerd rijden, de navigatie geeft alleen een stip aan van de positie. Mijn gevoel zegt dat we de goede kant op gaan.

De grote groep draait om, wij gaan door. Dit is off-road pursang. Af en toe vragen we de weg en geven we een sigaret of een pen weg. Mensen blij, wij blij. Gestaag kronkelen we door het dorre landschap. Op een gegeven moment komen we toch op de R601 voor Talsinnt. Er springen plotseling 2 politieagenten op de weg. Het is een controlepost, onze eerste, de mannen spreken Frans, wij niet. Ik leid ze af door met de kaart van Marokko te zwaaien en te wijzen op de kaart. De politieagent corrigeert mij en wijst naar de plek waar we zijn. Wij begrijpen dat ze wat persoonsgegevens willen hebben, wij geven vooraf ingevulde kopieën. Ze gaan ermee akkoord. We mogen door rijden.team schorpioenen, dakar, challenge

We rijden Talsinnt binnen en gaan tanken. We gooien 1 jerrycan vol voor nood. Op de hoek zit ook een wisselkantoortje, we wisselen wat euro’s voor Dirhams, hebben we weer genoeg voor de komende dagen. Voor het dorpje Benji Tajjite stoppen we om te eten. Noodles met worstjes.We pakken short cut dwars door het landschap. Blijkt dat er op hele stukken een weg wordt aangelegd. Op deze weg kunnen we lekker onverhard doorrijden, er zijn ook stukken bij dat we eraf moeten omdat werklui bezig zijn met de weg. We gaan verder op het weggetje wat zich door het landschap kronkelt. We rijden tegen een pas aan Col de …. We zien een soort van weggetje omhoog kronkelen, het is een pad met allemaal grote stenen.team schorpioenen, dakar, challenge We inspecteren het pad lopend, hier en daar zijn er grote gaten, die vullen we op met stenen, we halen stenen weg en gebruiken rij platen.De Disco en de Patrol kruipen rustig omhoog, wij hebben genoeg bodemspeling. Voor de Corsa is het een flinke uitdaging. We duwen en trekken, geven aanwijzingen, en komen gedrieën over de pas heen. Dit was echt gaaf.

Het landschap achter de pas is kaal vol met gaten en geulen waar normaal water door heen loopt.We bereiken de N10 en gaan de verharde weg op. De Patrol blijft ineens achter, blijkt dat het stuur heel erg heen en weer gaat boven de 60 km/h. Er zit speling op de wielen!

team schorpioenen, dakar, challengeAan de kant van de weg halen we de wielen eraf en zetten de lagers vast, die kan je wat verdraaien zodat de speling opgeheven wordt. We besluiten om dit bij 1 wiel te doen, omdat de duisternis al is ingevallen. Het is aardedonker…. Morgen op de rustdag halen we al de wielen wel los om de lagers te controleren. De Patrol gaat vooraan rijden om de snelheid aan te geven. We rijden met 60 km/h verder. Het laatste stuk naar …… gaat over piste in het pikkedonker, het is een wasbord parcours, de hele auto wordt kilometers lang getergd, dit is de ultieme proef.

De Corsa komt vast te zitten en terwijl wij de Corsa vastbinden stopt er uit het niets een auto met 2 gasten erin. Ze vragen of we hulp nodig hebben en waar we naar toe gaan. Wij vragen hen om ons voor 2 biertjes naar de camping te rijden, zij vragen off-road of over asfalt? Wij willen de kortste weg, dat is dus off-road.team schorpioenen, dakar, challenge Die 2 gasten zetten ons precies voor de deur, we geven ze nog 2 biertjes en bedankt. We slaan ons kamp op drinken nog wat en gaan slapen.

Welterusten.

(Einde dag 6)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top