EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 7, het is vandaag een rustdag in Merzouga, gelegen in het zuid-oosten van Marokko, nabij de grens met Algerije. Het is vrijdag 13 november 2015.

Rustdag

Dag 7. Vandaag is het een rustdag. Ondertussen is onze gsm verbinding naar de buitenwereld compleet uitgevallen. Wifi is hier ook bijna nergens en als we dan al wat hebben valt het steeds weg.
De camping ligt tegen de zandduinen aan, het eerste Sahara zand. Het is fris de zon is nog niet hoog genoeg maar dat zal over een half uur anders zijn.team schorpioene, dakar, challenge, gambia De kamelen ontwaken en maken de rest van de challengers wakker. Er is een eenvoudig maar goed ontbijt, waar ze goede koffie hebben. Wij zijn van plan niets te doen, ja beetje rommelen aan de auto. In een bedoeïenen tent zijn er automonteurs aanwezig om aan de auto’s te werken als je dat wilt. Aan diverse auto’s is wel wat, de meeste hebben wel iets aan de veren, gebroken of laten de auto ophogen.Op ons gemak controleren wij de auto, olie, koelvloeistof, automaatbak olie, stuurhuis olie en tussenbak olie. Alles is op niveau.team schorpioenen, dakar, challenge, gambiaHet luchtfilter is helemaal dicht van het stof en zand, met de compressor van de Patrol spuiten we die straks wel schoon. Bij de Patrol liggen de voorbanden eraf, wiellagers moeten worden afgesteld. Alleen de linkerkant krijgen de mannen afgesteld, aan de rechterkant krijgen ze een boutje niet los van een afdekkapje. Dan laten ze rechts maar zitten, mocht het problemen geven kan het altijd nog.

Met de luchtcompressor van de Patrol spuiten we ons luchtfilter schoon. Andere teams krijgen in de gaten dat wij samen, de Patrol en de Disco, vol ligt met gereedschap en komen van alles lenen. Het is een gezellige boel. Ik probeer het blog bij te werken maar het is een waardeloze WiFi. Diverse teams gaan spelen in het zand, het duurt dan ook niet lang tot er iemand vastzit. De Patrol laat zich verleiden om de gestrande auto los te trekken. Ze komen 100 mtr ver en vast. Nu moeten we wel het zand in, met een veel te hoge bandendruk zetten we de auto in lage gearing en sper. We rijden zo door het mulle zand naar de Patrol en trekken ze los. We rijden naar de gestrande auto, geen probleem totdat ik stop, voel je de auto wegzakken in het zand en vast.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia De enigste mogelijkheid is nu banden leeg laten lopen tot 1 bar en rijplaten eronder. Zonder problemen rijden we weg uit het zand. De gestrande auto doet hetzelfde kunstje.

Nog geen half uur later weer een auto vast en weer één. We zijn een soort sleepdienst geworden, men heeft ontdekt dat de landrover hier zeer geschikt voor is. Op zich vinden wij het wel leuk, alleen van een rustige middag komt weinig terecht.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia Tijdens het avondeten worden we ook weer gevraagd, er staan 2 auto’s vast of we even willen helpen, de andere 4×4 auto’s krijgen ze niet weg. We laten ons verleiden en trekken zonder problemen de auto’s op vaste grond.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia De Disco heeft zijn waarde bewezen en wij zijn gebombardeerd tot sleepdienst. Al met al een leuke dag.

team schorpioenen, dakar, challenge, gambia

Welterusten.

(Einde dag 7)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top