EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 9, vandaag van Zagora naar Foum Zguid in het zuiden van Marokko. Het is zondag 15 november 2015.

Marco jarig!

Dag 9. Marco jarig! We hebben redelijk geslapen in ons tentje. Op de camping zijn de sanitaire voorzieningen niet geweldig, ik steek mijn hoofd maar snel onder een koude kraan met wat shampoo. We pakken in en probeer nog een blog te posten, maar ook hier is de Wifi niet geweldig. Voor vandaag staat er een route op het programma met coördinaten die wij willen volgen. Een ander team vraagt of ze vandaag met ons mee mogen rijden omdat hun groep over het asfalt gaat en zij graag de route met coördinaten willen rijden. Prima voor ons, iedereen mag mee.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia Vandaag zijn we dan met 5 auto’s. De bestemming vandaag is Foum Zguid, daar wacht ons een luxe hotel waar je eventueel ook je tentje kan opzetten, maar wij pakken een kamer.
Zagora uitrijdend tanken we eerst de auto’s vol, voordat we aan de coördinaten beginnen. We vullen één voor één de coördinaten in. Op een rotsachtig weggetje komen andere challengers ons tegemoet, ze zijn gekeerd, zij kunnen niet verder, het pad is niet geschikt voor normale auto’s.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia

Keren is geen optie, dat weet de groep, maar vooral de Corsa. De Corsa slepen we er wel doorheen. Samen uit samen thuis. We komen aan bij een rivierbedding, dit wordt ruig voor de Corsa. De 4×4 auto’s kruipen er doorheen. De Corsa kruipt er ook doorheen, ongelofelijk. Hier en daar een steen weghalen of erbij leggen. We kruipen er doorheen onder de warme zon. Later wordt het vlakker maar het blijft erg ruig.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia Onder de enigste boom in de wijde omtrek maken we in de schaduw onze lunch. Het is hier muisstil. We gaan verder, later in de middag zijn de coördinaten niet meer zo nauwkeurig en komen niet overeen met onze beschrijving.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia We besluiten de laatste 50 km over asfalt te gaan. Aangekomen bij het onderkomen voor de komende nacht boeken we de luxe kamer met airco een king-size bed en douche. Ik pak als eerste de douche en was 2 dagen stof van mij af. Heerlijk. Bij de prijs zit ook diner en ontbijt, wij hebben heerlijke traditionele gerechten gegeten. We drinken nog een biertje en gaan heerlijk naar bed.

Welterusten.

(Einde dag 9)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top