EEM Groepenkasten

Tentoonstelling “Lost Wings” komt van Drenthe naar Twist

erdol erdgas museum twistRegio – De door de Nederlandse stichting SLO Drenthe (Studiegroep Luchtoorlog Drenthe) ontwikkelde tentoonstelling Luftkrieg ohne Grenze (Luchtoorlog zonder grenzen) is vanaf 3 december 2017 tot met 14 januari 2018 te zien in de expositieruimte van het Erdöl-Erdgas-Museum in Twist.

Crashplaatsen Tweede Wereldoorlog

De tentoonstelling geeft beelden, herinneringen en indrukken over de crashplaatsen van Duitse en Geallieerde vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Emsland en het Nederlandse grensgebied.

Lees ook: Internationale fietsroute langs crashlocaties WOII-vliegtuigen

Lees ook: Veel belangstelling voor onthulling 1e informatiepaneel Lost Wings

De tentoonstelling wordt voorbereid door een gezamenlijke werkgroep. Hun motto “Europa – van vijanden naar vrienden” is bedoeld om te illustreren dat de verhoudingen in het verleden plaats kunnen maken voor een vriendschappelijke band en een nauwe samenwerking nu en in de toekomst mogelijk maakt.

Onthulling informatiepaneel Lost Wings 29-04-2017

Constructieve samenwerking

In een eerste gesprek hebben Herman Lübbers van Cultuur Historisch Zwartemeer, SLO-Drenthe van het project Lost Wings, André Lambers van het Historisch Genootschap van Nei-Schoonebeek, Heimatverein voorzitter Heiner Reinert en museumdirecteur Rudi Gaidosch de voorbereidingen besproken. Ondertussen heeft de gezamenlijke werkgroep posters, flyers en uitnodigingen voor de tentoonstelling ontworpen, die de komende dagen verzonden zijn. Binnen de werkgroep is men eensgezind; deze tentoonstelling zal het begin van een verdere constructieve samenwerking zijn!

Onthulling informatiepaneel Lost Wings 29-04-2017

Erdöl-Erdgas-Museum Twist

Flensbergstraße 13
49767 Twist, Duitsland
Telefoon: +49 5936 933082
Website: www.erdoel-erdgas-museum-twist.de

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top