EEM Groepenkasten

Ter Apel en Zwartemeer houden elkaar in evenwicht

vv zwartemeer seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen/Ter Apel – Voor Zwartemeer was de uitwedstrijd in en tegen Ter Apel een belangrijke, bij winst zou het in het spoor blijven van koploper Raptim.

Bij Zwartemeer werden een aantal jongens gemist, zo was Leon Rijfkogel met vakantie en Ralf Herbes te geblesseerd om mee te spelen. Vlak voor de wedstrijd voegde Melroy Hemme zich daar nog bij, hij bleek tijdens de warming teveel hinder hebben van zijn eerder opgelopen achillespees blessure.

Sterk begin Ter Apel

Waar de supporters van Zwartemeer rekenden op een betere wedstrijd als tegen Protos, kwamen zij bedrogen uit. Het was de thuisploeg dat vanaf het eerste fluitsignaal het betere van het spel had. Dit resulteerde direct in de eerste minuut al voor gevaar bij het doel van doelman Verschoor. Het was Ter Apel dat Zwartemeer goed onder druk zette en vrijwel al haar duels won. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat dit zou resulteren in een verdiende voorsprong. Na amper 15 minuten spelen leek de 1-0 een feit, echter werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later was het wel raak. Een afstandsschot van Garik Ghazarjan werd nog aangeraakt door doelman Verschoor, maar deze kon niet voorkomen dat Ter Apel op voorsprong kwam. Na deze 1-0 bleef Ter Apel de bovenliggende ploeg en drong het meermaals aan op het doel van Zwartemeer. Doelman Verschoor eiste hierbij een hoofdrol op voor Zwartemeer door met een aantal puike reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Zwartemeer kon er in de eerste helft weinig tegen over zetten. Pas nadat Bas de Vries in het veld kwam voor de geblesseerd uitgevallen Maurice Heine kreeg het een aantal kleine, wat heet, mogelijkheden. Tot twee maal was het Jesse Habing, die een schot loste op het doel van Ter Apel. Beiden misten echter precisie. Vlak voor rust ontsnapte Zwartemeer nog een keer goed, dit doordat scheidsrechter Geertsema verzuimde Ter Apel een strafschop te geven. Hierdoor bleef de stand voor Zwartemeer beperkt tot 1-0.

Grimmige tweede helft

Waar Zwartemeer geen raad wist in de eerste helft met het spel van Ter Apel, bleek dit anders in de tweede helft. In de rust brachten trainers Steenhuis en Zwiers de fysiek sterke Bas de Jonge binnen de lijnen. Deze wissel pakte goed uit want het was de Jonge die met regelmaat de bal prima bij zich hield waardoor Zwartemeer steeds beter in het spel kwam. Naast de wissel van de Jonge bleek ook het conditionele aspect een belangrijke rol in deze wedstrijd. De hoeveelheid energie dat Ter Apel in de eerste helft had gestopt brak de thuisploeg steeds meer op in de tweede helft en het was Zwartemeer dat daarvan kon profiteren. Zwartemeer drong steeds vaker aan richting het doel van Ter Apel, dat zich enkel kon beperken tot verdedigen. Slechts sporadisch kon de thuisploeg via de counter uitbreken. Ook werd de wedstrijd steeds grimmiger, dit mede, door het enorm veel door laten gaan van de scheidsrechter. Voor Ter Apel was het zaak de 1-0 voorsprong te verdedigen en hierdoor kwam het spel vaak stil te liggen door verschillende vermeende blessures bij de thuisploeg. Het was Zwartemeer dat echter bleef aandringen en dit resulteerde uiteindelijk ook in de gelijkmaker. Het was Bas de Vries die in de zestien meter de bal voor zijn voeten kreeg en diagonaal binnen schoot. Hierna bleef Zwartemeer aandringen en kreeg het ook goede mogelijkheden om te scoren. Zo was Jesse Habing nog een keer dicht bij een treffer. Een bekeken schot van hem ging echter rakelings langs het doel van Ter Apel. De wedstrijd kreeg in totaal ongeveer 6 minuten blessure tijd en in deze blessure tijd kreeg Zwartemeer nog een corner. Deze corner werd binnen gekopt door Bas de Jonge, maar deze zou volgens de scheidsrechter een overtreding begaan hebben waarop zijn treffer werd afgekeurd. Even later was het wederom Bas de Jonge die de wedstrijd voor Zwartemeer kon beslissen. In een één op één situatie met de doelman van Ter Apel ging zijn schot echter langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor bleef de wedstrijd bij 1-1 wat gezien het spelbeeld niet onverdiend was.

Volgende week wacht voor Zwartemeer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Het treedt dan thuis aan tegen koploper Raptim. Ongetwijfeld een spannende wedstrijd waar Zwartemeer zal proberen de druk op te voeren richting de koploper.Back To Top