EEM Groepenkasten

The Carbage Run Wintereditie 2015 van start

Carbage Run Wintereditie 2015 Emmen Drenthe

Emmen – Vanochtend rond de klok van 9.00 u is The Carbage Run Wintereditie 2015 van start gegaan. Burgemeester Cees Bijl gaf bij het FC Emmen stadion het startsein door zelf over de startstreep door een stapel dozen te rijden, nadat hij vanaf het balkon van het FC Emmen stadion een kleine toespraak had gehouden.

Gekke opdrachten en 2600 kilometer

Gekke opdrachten doen en ook nog eens 2600 kilometer in een oud barrel rijden, dat is The Carbage Run. In totaal zijn er zo’n 250 auto’s en 800 deelnemers uit Nederland en België die aan deze Carbage Run Wintereditie 2015 meedoen. De auto’s waarin wordt gereden mogen niet meer waard zijn dan 500 euro. Hierin moeten ze in 5 dagen in de winter door Scandinavië rijden. Onderweg moeten ze dan maar hopen dat ze hem heel houden. Voor sommigen is dat helaas niet zo ver, want het busje van één van de deelnemers begaf het al 10 meter na de start (zie foto hieronder). Gelukkig kon deze even later alsnog zijn weg vervolgen.

Vijf dagen

Alle deelnemers moeten, ondanks de kou en sneeuw, in 5 dagen tijd Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen doorkruisen en daarnaast onderweg ook nog eens de meest vreemde opdrachten uitvoeren. De rit is in totaal zo’n 2.600 kilometer, maar het gaat bij The Carbage Run niet om de snelheid, maar om handigheid, creativiteit, avontuur en vooral lol maken. Elke dag een uitdagende etappe die eindigt op een finishlocatie met veel gezelligheid.

Route

Dag 1, 23 februari, gaat van Emmen naar Kopenhagen. Dit is kwa kilometers de langste dag, over snelwegen en weinig B-wegen. Dag 2, 24 februari, gaat van Kopenhagen naar Karlstad, over de Sontbrug, waarbij voor het eerst door de sneeuwlandschappen wordt gereden. Dag 3, 25 februari, gaat van Karlstad naar Trondheim, helemaal naar het Noorden, door de extreme en spectaculaire landschappen van Noorwegen. Dag 4, 26 februari, gaat de rit verder van Trondheim naar Mora, zuidoostelijk van Trondheim, nog steeds door het prachtige Noorwegen. Halverwege de dag zijn de deelnemers weer in Zweden en eindigen vervolgens in Mora. Dag 5, de laatste dag, 27 februari, gaat de rit van Mora naar Norrköping en kunnen de deelnemers genieten van de mooie route door Zweden. Bij aankomst gaan de deelnemers hun geweldige prestatie met elkaar vieren.

Meer info: www.carbagerun.nl.

Foto’s

Hieronder enkele foto’s van de start van The Carbage Run Wintereditie 2015. Kijk hier voor nog meer foto’s.

Carbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen DrentheCarbage Run Wintereditie 2015 Emmen Drenthe

Carbage Run Wintereditie 2015 Emmen Drenthe

Het einde al na 10 meter na de startBack To Top