EEM Groepenkasten

Thomas van der Wal plaatst zich voor WK Iron Man

thomas van der wal wk iron man hawai klazienaveenKlazienaveen – De 42-jarige Thomas van der Wal uit Klazienaveen heeft zich onlangs geplaatst voor de WK Iron Man op 8 oktober aanstaande in Kona op Hawaï.

Deze plaatsing heeft hij te danken aan zijn geweldige prestatie tijdens de Iron Man Maastricht van zondag 31 juli jl. “Ik zat er al een aantal keren erg dichtbij, maar nu heb ik de kwalificatie echt binnen!”, aldus een trotse Thomas van der Wal.

Ondanks slechte weersomstandigheden

De weersomstandigheden waren slecht, maar toch deed Thomas, samen met Theo Fuhler, Rob Doornbos en Roy Kreeft uit Klazienaveen en Stefan Oostland en Janien Lubben uit Emmen, mee aan de Iron Man van Maastricht. Hij volbracht de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer en 195 meter hardlopen in iets minder dan 10 uur: 9.53 uur om precies te zijn. “Daarmee eindigde ik in mijn leeftijdscategorie bij de beste 5 en overall eindigde ik op een 65e plaats van de bijna 1.800 deelnemers.” Een puike prestatie, vooral omdat Thomas tijdens de race nog 2 keer zwaar is gevallen. Ondanks de pijn en de schaafplekken is het hem dan toch eindelijk gelukt!

Hoogst haalbare

“Mijn doel dit jaar (eigenlijk al een paar jaar) was kwalificatie voor het WK Iron Man in Hawaï op 8 oktober 2016. Dit is het hoogst haalbare voor een (lange afstand) triatleet. Je kunt je kwalificeren door bij de eerste 4 van je leeftijdscategorie te eindigen. Bij mij is dit de categorie 40 – 44 jaar.
Begin juni heb ik mij geprobeerd te kwalificeren voor Hawaï via de Iron Man Nice. Echter kwam ik daar te kort. Toen heb ik besloten om het nogmaals te proberen via de Iron Man in Maastricht.”

thomas van der wal wk iron man hawai klazienaveen

Iron Man

“Iron Man is een hele triathlon: 3,8km zwemmen, 180km fietsen en tot slot 42,195km (marathon) lopen. Dit keer is het mij gelukt. Ik mag starten op Hawaï !! Daar zullen de (beste ehum) 2.400 atleten strijden om het wereld kampioenschap.”

“Ik train al jaren behoorlijk intensief. In voorbereiding op zo’n Iron Man maak ik wel eens weken met 20 trainingsuren. Naast een full time baan en een vrouw en 2 kinderen is dit best wel heftig al zeg ik het zelf. Maar gelukkig is het allemaal niet voor niets geweest. Ik heb mijn doel gehaald.
Het was ook nog eens een gezellige boel in Maastricht, want er stonden nog 3 Klazienaveners aan de start, Theo Fuhler, Rob Doornbos en Roy Kreeft. En ook nog 2 Emmenaren : Stefan Oostland en Janien Lubben. Ze hebben allen de magische woorden bij de finish mogen horen : you are an Iron Man!”, aldus Thomas.

Nieuwsgierig naar alle uitslagen? Klik hier.

De redactie van Klazienaveen24.nl feliciteert Thomas van der Wal met zijn plaatsing voor de WK Iron Man en wenst hem heel veel succes en bovenal heel veel plezier.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top