EEM Groepenkasten

Tien jaar triathlon Klazienaveen

triathlon van 9e klazienaveen 2015 vrijwilligersKlazienaveen – Tien jaar geleden begonnen een aantal fanatieke triathleten (Tonnie Rolink, Thomas van der Wal en Bert Fuhler) met het organiseren van de eerste triathlon van Klazienaveen.

Eerste editie in 2007

De eerste editie in 2007, met zwemmen in het van Echtenskanaal, fietsen richting Weiteveen en Erica en lopen in de omgeving van Klazienaveen trok in totaal 60 deelnemers. In de loop der jaren zijn de parcoursen diverse malen aangepast, waarbij snelheid, kwaliteit en aantrekkelijkheid voor het publiek de steekwoorden waren.

In 2013 en 2014 werd de Stichting triathlon al beloond door de NTB met het organiseren van het NK-masters. In 2015 en 2016 werden ze al genomineerd voor het Nederlandse kampioenschap halve triathlon en vorig jaar mochten ze zich al verheugen op 800 deelnemers.

Evenement van formaat

Het evenement is in de loop van jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat met deelnemers uit binnen- en buitenland. Zo mag de organisatie zich dit jaar verheugen op inschrijvingen uit o.a. Duitsland, België, Spanje, Noorwegen, Hong Kong en ook heeft de gehele top van het Nederlandse circuit de weg naar Klazienaveen inmiddels weten te vinden.

Naast het NK Halve triathlon, worden er ook een Olympische afstand en een sprintafstand georganiseerd, waarvan bij de laatste twee ook de mogelijkheid is om mee te doen in estafettevorm. Speciaal voor de jeugd is er nog een jeugd- en kindertriathlon met afstanden speciaal aangepast op de leeftijd.

Mooie jaren triathlon

De routes gaan door de gevarieerde omgeving van Klazienaveen met, afhankelijk van de afstand, één of meerdere doorkomsten in het centrum van het dorp ,waar het publiek altijd in grote getale de atleten aanmoedigt.

Triathlon Klazienaveen kijkt terug op tien mooie jaren triathlon, waarbij Klazienaveen is uitgegroeid tot een waar triathlondorp en richt zich op de toekomst.Back To Top