EEM Groepenkasten

Tien maanden celstraf voor inbreker

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Schoonebeek/Coevorden -Een 29-jarige Coevordenaar heeft een celstraf van 10 maanden gekregen voor onder andere een woninginbraak in Klazienaveen en het leegroven van een onbewoonde boerderij in Schoonebeek. Dat heeft de politierechter woensdag in Assen bepaald.

De man sloopte begin september 2014 uit een leegstaande boerderij in Schoonebeek grote hoeveelheden metalen leidingen, een geiser en een boiler en ontvreemde een grasmaaier en sleutels. De boerderij stond leeg omdat de bejaarde bewoonster was verhuisd. Haar kinderen ontdekten de inbraak en schakelden de politie in. Die plaatsen daarop een koffer met een alarm in de woning.

Sleutels van de woning

Op 10 september ging het alarm in de woning af. De politie betrapte toen een man en een vrouw die op dat moment een bankstel uit de woning haalden en mee wilden nemen op een aanhanger uit de schuur. Zij zouden opdracht hebben gekregen van een 29-jarige Coevordenaar, die hen ook de sleutels van de woning had gegeven.

De man wist naar eigen zeggen niet dat hij aan het inbreken was. De vrouw zei het ook niet te weten. De rechter vond echter dat de vrouw, een 40-jarige inwoonster van Haaksbergen, beter zou moeten weten omdat zij de 29-jarige Coevordenaar een beetje kende. Zij kreeg daarom een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. De 36-jarige inwoner van Hengelo werd vrijgesproken.

Gestolen goederen

De politie kwam de 29-jarige man uit Coevorden op het spoor door de verklaringen van de man en de vrouw. In zijn woning had hij nog veel meer gestolen goederen, waaronder elektrische fietsen en heel veel gereedschap. Dit bleek de buit te zijn van een woninginbraak in Klazienaveen, een woninginbraak in Coevorden en een inbraak in een fietsenwinkel in Gramsbergen.

De Coevordenaar gaf de inbraak in de woning in Klazienaveen toe, maar de andere 2 inbraken ontkende hij. Hij werd daarom ook bestraft voor heling van gestolen goederen.

Tevens veroordeelde de rechter de Coevordenaar tot het betalen van € 7.500,- schadevergoeding aan de kinderen van de eigenaresse van de boerderij in Schoonebeek.

(Bron: emmen.nu)Back To Top