EEM Groepenkasten

Toekomst politiebureau Klazienaveen is groot steunpunt

politiebureau klazienaveenKlazienaveen – De grotere steden als Assen, Emmen en Hoogeveen behouden een volledig uitgerust politiebureau. Diverse andere Drentse steden en dorpen moeten het straks doen met grote of kleine steunpunten of vertdwijnen. Dit staat in een brief die de minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie maandag heeft verstuurd aan de voorzitter van de Tweede Kamer. De komende tien jaar worden ruim tweehonderd politiebureaus gesloten.

Volgens woordvoerder Pieter Boomsma van de politie Drenthe is het geen grote verandering. ‘Volgens mij hebben we al een aantal kleine politiebureaus in de provincie. Het is een slechts plan waarvan definitieve uitvoering pas  in 2025 pas van start gaat. Er kan ondertussen steeds meer online geregeld worden, zoals aangiftes. De steunpunten zijn op bepaalde tijdstippen geopend of er kunnen afspraken worden gemaakt. Het kan zijn dat een steunpunt op een andere locatie wordt gevestigd als waar het bureau nu zit. Dat zal even wennen zijn voor de bezoekers. Meer blauw op straat, minder blauw tussen vier muren. Dat is uiteindelijk ons streven.’

Grote en kleine steunpunten

Grote steunpunten komen er in  Klazienaveen, Meppel, Exloo en Roden/Leek. Kleine steunpunten komen er in Gieten, Diever, Vries, Zuidwolde en Beilen. Op dagen dat er één van deze bureaus niet bezet is, kan vanuit de steunpunten in Klazienaveen, Beilen en Leek/Roden een online videoverbinding worden gemaakt met politie elders in de provincie. Zo kunnen de mensen toch aangifte blijven doen.

(Bron: emmen.nu)Back To Top