EEM Groepenkasten

Top bezienswaardigheden omgeving Klazienaveen

compascumer dagen veenpark veenmuseum barger compascum 2015Regio – Nederland heeft enkele van die prachtige plaatsjes waar zowel eigen bewoners als toeristen de mooiste bezienswaardigheden kunnen bezorgen en Klazienaveen is daar ongetwijfeld één van. Deze plaats in Drenthe biedt heel wat meer dan men op het eerste zicht zou denken en een overzicht van de top bezienswaardigheden is hier dan ook zeker op zijn plaats!

Klazienaveen is dé plaats bij uitstek voor zij die Nederland op verschillende manieren willen bezichtigen, juist dankzij het gevarieerde aanbod aan bezienswaardigheden. Het is dan misschien niet de beste plaats om in een casino te gokken en duizenden euro’s te winnen met roulette, maar het heeft wel veel andere dingen te bieden.

1. Het Veenpark openluchtmuseum

In dit museum vlakbij Emmen kun je de typische Drentse veengeschiedenis opsnuiven. Je kunt er doorheen de oudste plaatsjes varen én rijden, met als hoogtepunt natuurlijk de turfafgraving van Klazienaveen. De kruidenier, klompenmaker, turfsteker en bakker zijn er nog elke dag noestig aan het werk.

Ook in het centrale gebouw is er heel wat te bezichtigen, zoals de verrassende tentoonstelling Veenomenale Hondsrug. Het perfecte uitje voor de hele familie, zelfs de allerkleinsten!

2. Kabouterland

Kabouterland is een all-in kinderpark vol verrassingen vlakbij Drenthe, waar verschillende speeltuintjes heel wat vermaak kunnen bieden voor de kleinsten. Voor zij die houden van een familiebezoek aan een mysterieus park waar allerlei dieren, trollen en kabouters gedijden is dit de perfecte plaats.

Zo kun je een spannende tocht maken doorheen de trollengrot, via een geheim pad langs sprookjesachtige dieren en planten wandelen en een mysterieus kasteel bezoeken. Je kunt er zelfs de kabouters bezichtigen vanuit een geheimzinnig konijnenhol. De ideale bezienswaardigheid voor families met fantasie!

3. Klooster Ter Apel

Voor wie zich interesseert voor religie is een bezoekje aan het Klooster Ter Apel, dat gebouwd werd in 1465, dan weer ideaal. Als enigste bewaarde klooster in de hele provincie Groningen dient het tegenwoordig als centrum waar tentoonstellingen en workshops georganiseerd worden. Je kunt er een iconisch kruidentuintje bezoeken, alsook een winkeltje waar tal van religieuze en spirituele souvenirs te koop zijn.

Het is de ideale plaats om het Middeleeuwse kloosterleven op te snuiven, en daar dragen de prachtige fauna en flora die er te vinden zijn alleen maar aan bij. Ook voor kinderen is er echter heel wat te doen, zoals een bezoek aan de mysterieuze zolder of een zoektocht in het omringende bos.

4. Het Industrieel Smalspoormuseum

Spoorwegliefhebbers kunnen zich helemaal vermaken in het Industrieel Smalspoormuseum, dankzij een tocht doorheen een prachtig gebied dat vroeger gebruikt werd voor de transport van turf. Een begeleider geeft tijdens de hele rit meer informatie over het smalspoor, alsook de vele diersoorten die in het natuurgebied voorkomen – waaronder tot wel 70 verschillende soorten vogels!

Het hele gebied is onderdeel van het Geopark de Hondsrug en heeft daarmee de status van UNESCO erfgoed. De treinrit brengt je tevens naar de turfstrooiselfabriek en losinstallatie, waar je nog de originele turfmachines bezichtigen, alsook een hele reeks aan oude werktuigen, locomotieven en foto’s.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top