EEM Groepenkasten

Topper in 3e Klasse D: Zwartemeer ontvangt Stadskanaal

vv zwartemeer seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – Aanstaande zondag staat er weer een ware topper op het programma in de 3e klasse D. Het is Zwartemeer dat thuis Stadskanaal ontvangt.

De huidige nummers 4 en 5 van de competitie hebben beide 12 punten, waarbij gezegd moet worden dat Zwartemeer een wedstrijd minder heeft gespeeld. Voor beiden dus een belangrijk duel om een eerste tik uit te delen in de top van de competitie.

Seizoen 2011/2012

De laatste keer dat beide clubs elkaar tegen kwamen was in het seizoen 2011/2012. Het jaar waarin beide teams de nacompetitie haalden voor promotie naar de 2e klasse. In de reguliere competitie bleken beide ploegen al gewaagd aan elkaar te zijn. In Stadskanaal werd het 4-3 voor de thuisploeg en in Klazienaveen kwam men niet verder dan 0-0. In de nacompetitie was het echter Zwartemeer dat aan het langste eind trok. Uit in Stadskanaal werd er gewonnen met 0-2 door goals destijds van Niek Wesseling en Leon Rijfkogel. Thuis werd het ditmaal 2-2 door tweemaal Bas de Vries. Hiermee promoveerde Zwartemeer naar de 2e klasse alwaar het drie seizoenen in zou spelen. Stadskanaal kreeg het hierna moeilijker en degradeerde twee seizoen geleden zelfs uit de 3e klasse om vervolgens een jaar erop weer te promoveren.

Gezien het verleden van beide clubs met elkaar belooft het dus een spannende wedstrijd te worden die het kijken zeker waard zal zijn.

Komt dus allen aanstaande zondag om 14.00 uur naar Sportpark “de Planeet” voor de topper in de 3e klasse, Zwartemeer – Stadskanaal

Sport


Back To Top