EEM Groepenkasten

Trainingskamp vv Klazienaveen in Belek uitstekend verlopen

Trainingskamp vv Klazienaveen in Belek 2015

Klazienaveen – Klazienaveen is het jaar 2015 goed begonnen en heeft in Belek een prima basis gelegd voor de tweede seizoenshelft.

Begin 2014 ging Klazienaveen op trainingskamp naar Marbella. Na dit grote succes regelde de selectie op eigen initiatief een trainingskamp naar Belek. Middels verschillende acties en sponsorbijdrages van Heigro Compleet in afbouw, Klerekast Mode & Jeans en Noordlease (waarvoor nogmaals hartelijk dank!), kon een deel van de reis bekostigd worden. Het resterende bedrag werd door de spelers uit eigen portemonnee betaald.

Vrijdag 2 januari omstreeks 14.15 uur vertrok het gezelschap vanaf “De Planeet” richting Düsseldorf om daar in het vliegtuig naar Antalya te stappen. De reis verliep soepel. Yorin Habing exporteerde succesvol een speenvarken en Marc Hegeman liet als een kind zo blij aan het hele vliegtuig zien dat hij in de Voetbal International stond. Enkel Justin Verschoor ondervond tegenslag op de reis. Messen mogen namelijk nog steeds niet mee het vliegtuig in. Na een korte busreis richting het hotel kwam de groep rond middernacht aan. Er was nog net tijd voor een klein slaapmutsje, waarna al snel de bedden op werden gezocht.

Trainingskamp vv Klazienaveen in Belek 2015

Na het ontbijt volgde op zaterdagochtend een rustig begin van de dag. Wandelend werd het prachtige resort en de omgeving verkend. In de middag vielen voor de spelers de eerste zweetdruppeltjes van 2015. Onder een heerlijk stralende zon werd een pittige, ruim 2 uur durende training afgewerkt op de strakke grasmat centraal gelegen op het resort. Ter afsluiting werd een rondje vrije ballen genomen, waarbij de slechtste schutters als straf in de Middellandse Zee belandden. De avonduren werden door Marc Hegeman en leider Tim Groote benut voor evaluatiegesprekken met de spelers.

Op zondagochtend was het voor de selectie weer vroeg dag. Na het gezamenlijke ontbijt, werd de groep in 4 teams verdeeld voor een potje tennisvoetbal. Op het scherpst van de snede werd er gestreden om de eer en de prijzen. Het bleef lange tijd spannend en het massaal toegestroomde publiek zag uiteindelijk Danie Slip, Rob Groote, Danny Jaspers en Jesse Habing met de winst aan de haal gaan. De zondagmiddag stond in het teken van een jeepsafari, die alles behalve soepel verliep, maar waarbij een goed beeld verkregen werd van het natuurschoon en de leefsituatie in de nabije omgeving.
Maandag zou de zwaarste dag worden van het verblijf in Turkije. ’s Morgens werden de spelers door een bus opgehaald dat hen naar het Arcadia Sports Resort bracht. Op dit complex lagen 7 strakke velden, waar de vele voetbalteams die aanwezig waren in het hotel, trainingen en wedstrijden afwerkten. Na de ontspannen ochtendtraining, wachtte in de middag een pittige tegenstander, namelijk de nummer 5 van de zondag hoofdklasse B: UDI’19 uit Uden.

Trainingskamp vv Klazienaveen in Belek 2015

Vanaf het beginsignaal was UDI’19, niet geheel onverwacht, de betere van de twee. Desondanks was het Iwan Lambers die de grootste kans kreeg om de eerste goal van het duel te maken, echter strandde hij op de keeper die goed pareerde. Verhaar had inmiddels ook al enkele reddingen achter zijn naam staan, maar moest in de eerste helft uiteindelijk toch eenmaal capituleren. Slip kreeg namens Klazienaveen een kans om de gelijkmaker te maken na een uitstekende aanval, maar andermaal bracht de doelman redding. 0 -1 was de ruststand. Na de rust strafte UDI’19 enkele fouten van Klazienaveen af en was het effectiever in de afronding. Hierdoor liepen de Brabanders, ondanks dat ook Verschoor een prima helft keepte, snel uit naar een ruime 0 – 5 voorsprong. Klazienaveen bleef zoeken naar een eretreffer en was enkele malen dichtbij. Lambers scoorde vanuit buitenspelpositie en Bloemberg mikte vlak voor tijd een vrije bal op de lat. Door het uitblijven van een verdiende treffer, kwam het hoogtepunt van de wedstrijd op naam van bestuurslid Stefan Hemel. Hij had zijn ‘kicksen’ meegenomen naar het veld in de veronderstelling dat hij de zieke Gezinus ten Berge als grensrechter zou moeten vervangen. Aangezien er ook assistent scheidsrechters voor het duel geregeld waren, bleek dit niet nodig te zijn. 5 minuten voor tijd kon Hemel alsnog aan de bak. De voor Klazienaveen debuterende Mervin Prenger, speelde zijn eerste wedstrijd sinds een half jaar en kreeg met krampverschijnselen te maken. Na 10 jaar geleden een blauwe maandag in het eerste gespeeld te hebben moest Hemel, normaliter uitkomend in het 5e elftal, Prenger aflossen. Hemel kwam, deelde een heerlijke panna uit bij een vorstelijk betaalde UDI’19-speler en overwon. Meteen daarna was het afgelopen, waardoor de spelers ondanks een (terechte) 5 – 0 nederlaag met een lach van het veld afstapten. De complimenten gaan naar scheidsrechter Serik en zijn assistenten Spijkerman en Schuitemaker, die de wedstrijd mede dankzij het gebruik van hun headset én het plezier dat zij uitstraalden van perfecte leiding voorzagen.

In de avond hadden de laatste evaluatiegesprekken plaats en zochten de overige spelers elkaar op in een van de vele bars van het hotel. Tijdens de gezellige avond kon teruggekeken worden op wederom een uitstekend verlopen trainingskamp, waarbij een goede basis voor 2015 is gelegd. Het vervolg moet in de komende weken op Nederlandse bodem gestalte krijgen, waarna op 24 januari met een uitwedstrijd tegen De Heracliden afgetrapt wordt voor de 2e seizoenshelft.Back To Top