EEM Groepenkasten

Triathlon Klazienaveen – 14 en 15 juli!

nk triathlon klazienaveen 2016Klazienaveen – De Triathlon Klazienaveen is dit jaar een 2-daags Triathlon-evenement, met op zaterdag 14 juli de JMS Team Triathlon en zondag 15 juli de Witte Olifant Jeugd- en Kindertriathlon gevolgd door de Plus Fischer Triathlon Klazienaveen.

14 juli – JMS Team Triathlon

De JMS Team Triathlon is één van de 6 wedstrijden van de landelijke teamcompetities waarbij teams uitkomend in de landelijke Eredivisie tot 4e divisie in teams strijden om het kampioenschap. Dit is sinds enkele jaren nieuw in de triathlonwereld, maar het is explosief groeiende en lijkt de toekomst te gaan worden. Sporten in teamverband is voor velen motiverender en leuker dan alleen sporten.

In Klazienaveen verschijnt de landelijke top aan de start bij de Eredivisie dames en heren, wat natuurlijk toptijden belooft op de Sprint afstand. Op een aangepast parcours zullen deze snelle dames en heren hun ronden afleggen en vervolgens finishen in het centrum van Klazienveen. Gevolgd door de 3e en 4e divisie heren Noord, waar veel regionale atleten aan zullen deelnemen en ook een team van plaatselijke favoriet Triathlon Team de Boks.

Starttijden zijn vanaf 13:30 uur.

jeugd triathlon 2016

15 juli – Witte Olifant Jeugd- en Kindertriathlon

Net als voorgaande jaren wordt er ook weer een wedstrijd georganiseerd voor de jeugd van 5 t/m 15 jaar. Voor iedere leeftijd zijn er speciale afstanden. De start van deze triathlon is in het Neptunusbad, waarna er op dikke banden gefietst wordt door de sterrenbuurt (de oudste jeugd fietst door de tuinbouw en mag op racefietsen). Onder aanmoediging van het vele publiek wordt er vervolgens door het centrum van Klazienaveen gelopen, waarna er wordt gefinisht over de rode loper bij hoofdsponsor de Witte Olifant.

Starttijden zijn vanaf 8:30 uur.

NK_Triathlon-2016

15 juli – Plus Fischer Triathlon Klazienaveen

De Plus Fischer Triathlon Klazienaveen kent verschillende afstanden, waarmee het voor iedere triathleet een leuke uitdaging biedt. Door het op alle afstanden toevoegen van de mogelijkheid om als team mee te doen aan de estafette-triathlon is het nu voor iedereen laagdrempelig gehouden.

De verschillende afstanden en starttijden:

  • 11:00 uur FID uitzendbureau Halve Triathlon
  • 12:10 uur Elektrotechniek Emmen Sprint Triathlon
  • 12:30 uur Sportlandgoed OD Triathlon

Door de vele atleten die Klazienaveen bezoeken op deze dagen en de spannende strijd die zich zal ontbinden tijdens de vele doorkomsten in ons prachtige dorp, zal het weekend aantrekkelijk zijn voor zowel atleet als publiek.

Inschrijving

De inschrijving voor de triathlon Klazienaveen sluit op 8 juli.

Meer informatie

Meer informatie op de website www.triathlonklazienaveen.nl en op de Facebookpagina Stichting Triathlon Klazienaveen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top