EEM Groepenkasten

Trouwbeurs in Veenpark vlak na Valentijnsdag

veenpark trouwbeurs barger-compascuumVeenpark – Heel lang geleden riep de Paus 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Wij kennen nu Valentijnsdag als de dag waarop zij die van elkaar houden extra aandacht aan elkaar schenken met een kaart, een cadeautje, of een bloemetje. Natuurlijk ook een prachtig moment om een huwelijksaanzoek te doen! En dan wil je toch meteen aan de oriëntatie voor de mooiste dag van je leven beginnen? Vier dagen later bijvoorbeeld!

Op de Trouwbeurs in het Veenpark zijn zondag 18 februari van 40 bedrijven verzameld die elk bruidspaar daarbij graag van dienst zijn. Voor alle aanstaande bruidsparen, of stellen met plannen, en hun familie en vrienden is de toegang gratis. Het Veenpark ontvangt je, met koffie en bruidstaart, graag tussen 11:00 en 16:00 uur.

Wat een paar jaar geleden begon als een open dag, is inmiddels uitgegroeid tot een echte Trouwbeurs. De namen van alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.veenpark.nl.

Wie wordt het bruidje voor de trouwscene?

In de prachtige Veenkerk van het Veenpark kun je om 13:30 en 14:30 uur een “huwelijksceremonie” bijwonen. Bijzonder is dat het Veenpark dit jaar via Social Media op zoek ging naar een stel dat het leuk vindt om in deze trouwscene de hoofdrol te spelen. Zij zijn het voorbeeld in het verhaal dat de ambtenaar van de gemeente Emmen vertelt. Een aantal dames meldde zich meteen aan. Als ze ook een leuke bruidegom hebben, maken zij kans om gekozen te worden. Het Veenpark maakt deze week de keuze bekend. Als dan 18 februari de trompetten klinken mag er een traantje weggepinkt worden.

Voor alle aanstaande bruidsparen een mooie kans om eens rustig te kijken hoe het allemaal gaat tijdens zo’n ceremonie.

Kledingshow, een tipje van de sluier

Een van de deelnemende bedrijven op de Trouwbeurs is Weggemans Bruidskleding. Zij verzorgen twee keer (12:00 en 15:30 uur) een kledingshow, waarbij een tipje van de sluier van de nieuwste collecties wordt opgelicht. Ook het bruidspaar van de “huwelijksceremonie” wordt door deze professionals uit Emmen natuurlijk prachtig uitgedost.

Om te trouwen en te vieren

“Trouwen & Vieren” is inmiddels de slogan bij de Trouwbeurs geworden. Waar vind je dat nou, een eigen nostalgisch dorp om te trouwen? Maar ook meteen een unieke fotolocatie en een plek waar de familie zich even kan vermaken als het bruidspaar de mooiste foto’s maakt. Ruim voor de ceremonie komen, rustig je auto kunnen parkeren en die pas ‘s avonds weer op gaan zoeken. Want behalve het trouwen is het Veenpark natuurlijk ook de locatie om te vieren. Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie beschikt het park over treinen en boten. Behalve de trouwlocaties zijn ook alle zalen en restaurants van het park te bekijken.

(Foto: Reina de Vries)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top