EEM Groepenkasten

Tuinders Klazienaveen willen windmolens langs A37

windmolens, windturbines, windmolenparkKlazienaveen – Het Tuindersinitiatief Windenergie Rundedal, waarin tuinders uit Klazienaveen zijn verenigd, hebben bij B&W Emmen aangegeven dat ze 6 tot 8 windmolens op het voormalig tuinbouwgebied Rundedal langs de A37 willen.

Volgens de tuinders kan hierdoor het gehele tuinbouwgebied Klazienaveen van stroom worden voorzien. In totaal kunnen deze windmolens zo’n 23 megawatt aan stroom leveren. Volgens gerberateler Jan Nell, mede-initiatiefnemer van dit plan, komen de windmolens dan op ruim 1 kilometer van de bebouwing te staan.

Geen overlast

Volgens Nell zullen de omliggende dorpen daar geen overlast van ondervinden. Een ander bijkomend voordeel is dat de tuinders in dit gebied hiermee enorm worden geholpen. Deze plannen zijn al bij het B&W bekend gemaakt, echter heeft die tot nu toe niet de moeite genomen hierop te reageren.

Nell geeft echter aan dat dit volgens hem zonder meer een win-win situatie is. De windmolens zijn namelijk goed voor de tuinbouw en tevens beperk je daarmee de overlast voor de bevolking.

(Bron: Emmen.nu)Back To Top