EEM Groepenkasten

Tuinders willen door met jaarlijkse “Kom in de Kas” en “Kunst in de Kas”

Kunst in de Kas Klazienaveen Erica 2014

Klazienaveen/Erica – De tuinders in Zuidoost Drenthe willen doorgaan met de jaarlijkse publiekstrekker “Kom in de Kas” en “Kunst in de Kas”.

Om dit mogelijk te maken zet een promotiegroep van 10 tuinders uit de regio hun schouders eronder. Dit is nodig, omdat de vorige organisator, Stichting Tuinbouw Emmen, ermee ophoudt nu de gemeentelijke subsidiekraam dicht gaat.

Tienduizenden bezoekers

Jaarlijks trekken tienduizenden mensen naar de kassen in Klazienaveen en Erica om “Kom in de Kas” en “Kunst in de Kas” te bezoeken. volgens Cees Ruhé, tuindersvoorman en jarenlang voorzitter van de organiserende stichting, is dit zeer belangrijk voor het imago van de glastuinbouw.

Nieuwe financiering

Nu de Stichting Tuinbouw Emmen verdwijnt willen individuele ondernemers proberen een nieuwe financiering te krijgen via de landelijke “Kom in de Kas”-organisatie en bij lokale sponsors. Volgens Ruhé moet daarmee “Kom in de Kas” en “Kunst in de Kas” de komende jaren daarmee voorgezet kunnen worden.

Haast

De volgende landelijke “Kom in de Kas”-dag is alweer in het tweede weekend van april, dus enige haast is wel geboden. “Kunst in de Kas”, de zelfontwikkelde herfstige tegenhanger, wordt elk jaar gehouden in het eerste  weekend van oktober.

Zelf organiseren

De komende 38e regionale editie van “Kom in de Kas” zullen de tuinders nu zelf moeten opzetten, want voor beroepskracht Jannie Hoogeveen, die de laatste 16 jaar beide edities heeft georganiseerd, is geen geld meer. Deze week zal zij door de tuinders worden uitgezwaaid. De nieuwe promotieclub wil eveneens samenwerken bij het innovatieplatform dat de noordelijke glastuinbouw wil oprichten met de bollen- en boomteelt in de regio.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top