EEM Groepenkasten

Tuindersinitiatief komt met gewijzigd plan windmolenpark

windmolens, windturbines, windmolenparkKlazienaveen – Het Tuindersinitiatief Windenergie Rundedal, waarin tuinders uit Klazienaveen zijn verenigd, hebben hun plannen voor een klein windmolenpark op het voormalig tuinbouwgebied Rundedal langs de A37 enigszins aangepast.

In het nieuwe plan zullen de windmolens op minimaal 1100 meter van de bebouwde kom komen te staan en minimaal 500 meter van bedrijfswoningen in de tuinbouw.

B&W stellen deze minimale afstanden als eis. De gemeente had eerder al aangegeven de plannen niet te willen beoordelen omdat de windmolens te dicht bij de bebouwde kom zouden komen. Het tuindersinitiatief heeft daarom de plannen aangepast.

5 Windmolens

In het oude plan zouden de windmolens 100 meter te dicht bij Barger-Compascuum en Zwartemeer komen te staan, waardoor ze voor geluids- en gezondheidsoverlast zouden kunnen zorgen. In het nieuwe plan is ruimte voor minimaal 5 molens. In totaal zullen deze windmolens maximaal 23 megawatt aan stroom kunnen produceren. Een van de windmolens gaat stroom leveren aan omliggende dorpen. De rest wordt gebruikt om de tuinbouw van energie te voorzien.

Raad presenteert resultaten ondezoek

Het Tuindersinitiatief hoopt dat de gemeente hun plannen voor het windmolenpark serieus zal onderzoeken. De gemeente Emmen heeft zelf ook onderzoek gedaan. Tijdens de raadsvergadering van komende donderdag worden de resultaten hiervan bekend.

(Bron: Emmen.nu)Back To Top