EEM Groepenkasten

Turnhal Klazienaveen blijft voorlopig gesloten

turnen voltige paard turnpunt drenthe klazienaveenKlazienaveen – De turnhal in Klazienaveen gaat voorlopig nog niet open. Stichting Topturnen Emmen leverde half februari wel een verbeterplan in, maar daarin ontbreken nog een aantal documenten.

De gemeente Emmen sloot eind januari de turnhal in Klazienaveen, omdat deze volgens de gemeente niet aan de veiligheidseisen zou voldoen.

Verbeterplan

De hal wordt gebruikt door verschillende turnverenigingen en beheert door Stichting Topturnen Emmen (STE). De gemeente wil een verbeterplan, waarin onder andere staat aangegeven staat hoe de veiligheid van de hal verbeterd wordt en hoe bepaalde voorzieningen, zoals douches en toiletten, geplaatst gaan worden. Het verbeterplan is op dit moment echter nog incompleet, waardoor het ook nog niet beoordeeld kan worden.

Lees ook: STE komt met verbeterplan voor turnhal Klazienaveen

Meer gegevens nodig

De gemeente heeft aangegeven dat er meer gegevens nodig zijn. Het gaat dan vooral om bouwtechnische gegevens. De gemeente kan de plannen pas beoordelen als dat allemaal compleet is, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente liet al bij het inleveren dan het 1e gedeelte van het verbeterplan weten dat het officieel 8 weken heeft om het verbeterplan te beoordelen. Volgens een woordvoerder van de gemeente kan de hal weer open als de stichting een goede planning laat zien, haar goede bedoelingen toont en aan bepaalde veiligheidseisen heeft voldaan.

Tot de turnhal weer geopend is, moet de verschillende turnverenigingen die gebruikmaken van de hal, tijdelijks ergens anders trainen.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top