EEM Groepenkasten

Turnteam Drenthe presteert uitstekend in Volendam

turnen voltige paard turnpunt drenthe klazienaveenVolendam/Klazienaveen – Afgelopen weekend waren de kwartfinales van het NK turnen in Volendam. Turnteam Drenthe was daar ook goed vertegenwoordigd.

Zaterdag 7 maart kwamen Jelle Migo en Jorn en Last Boerrigter in actie in de eerste divisie. Hun prestaties daar waren dermate goed dat ze er een reële kans op een medaille tijdens het nationaal kampioenschap aan overgehouden hebben.

Jorn Boerrigter werd eerste. Hij haalde 2 maal de hoogste score, op voltige en rek. Ook de prestaties van Last en Jelle waren goed. Zij maken over 3 weken tijdens de halve finales kans op de toestelfinales. Luca Scheper werd 2e met 104 punten en is opgenomen in de Oranje Jong Talent districtselectie van de KNGU, net als Mathijs Hoogeveen (pupil 11-12 jaar). Beiden plaatsten ze zich voor de halve finale. Tion Lok en Joshua Bril werden helaas uitgeschakeld.

Jitse van der Valk, de enige Drentse seniorturner uitkomend in de eredivisie, kwam op zowel vloer als voltige ten val. Over 3 weken mag hij zijn progressie in Zwijndrecht weer tonen.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)Back To Top