EEM Groepenkasten

Tussen Zwartemeer en Barger-Compascuum komt één van de grootste zonneparken van Nederland

zonnepark zonnepanelen groenestroomEmmen – In het Rundedal, tussen Zwartemeer en Barger-Compascuum, komt één van de grootste zonneparken van Nederland. Het nieuwe zonnepark krijgt een grootte van 190.000 m2, ofwel zo’n 38 voetbalvelden groot. Het bedrijf SolarEnergyWorks uit Utrecht heeft hiervoor een vergunning aangevraagd.

11 megawatt

Het nieuwe zonnepark zal straks zo’n 11 megawatt aan zonne-energie moeten kunnen opwekken. Dit biedt natuurlijk vele kansen, waaronder onder andere voor de tuinbouwsector. Het is de bedoeling dat de bouw van dit immense zonnepark per 1 januari 2017 van start gaat. Initiatiefnemer SolarEnergyWorks gaat met de tuinbouwondernemers in gesprek om te kijken hoe zij hierop aan kunnen sluiten. Op deze manier is het mogelijk dat de energiekosten voor de tuinders omlaag worden gebracht. Door het gebruik van zonne-energie kan de glastuinbouw verder verduurzamen. Ook de regionale economie profiteert hiervan: SolarEnergyWorks vraagt aan het lokale bedrijfsleven om de werkzaamheden voor installatie en onderhoud uit te voeren.

Duurzame energie

De gemeente Emmen stimuleert duurzame energie, zoals zonne-energie. Dit bespaart geld en is beter voor het milieu. Wethouder René van der Weide is hier voorstander van: “Ik zie veel meer voordelen van zonne-energie dan van windenergie. Helaas hebben we geen keuze of er wel of geen windmolens komen, maar hebben we wel de keuze of we zonneparken willen. Ik ben blij dat deze ontwikkeling nu ook op gang komt. Met een zonnepark in het Rundedal hebben we als gemeente Emmen één van de grootste zonneparken van Nederland.Het draagt niet alleen bij aan onze energie-doelstelling, maar kan ook de tuinders helpen! Het is de juiste tijd voor dit initiatief en wij werken hier graag aan mee”.Back To Top