EEM Groepenkasten

Twee aanhoudingen vanwege voorbereiden inbraak

politie uniformNieuw-Amsterdam – Aan de Vaart Z.Z. in Nieuw-Amsterdam werden afgelopen nacht 2 verdachten, een 42-jarige man uit Emmer-Compascuum en een 29-jarige man uit Emmen aangehouden.

De 42-jarige werd gesnapt door surveillerende agenten terwijl hij bij een woning en auto’s rondscharrelde. Toen ze de man controleerden had hij gereedschap en pepperspray op zak. Deze werden in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden.

In de directe omgeving van de man stond een auto waarin agenten hem eerder die avond hadden zien rijden. In de auto zat de 29-jarige man op de bijrijdersstoel. In de auto lagen 3 flesjes met daarin vermoedelijk GHB. Ook lag er een rugtas met zogenaamde inbrekersgereedschappen zoals onder andere een breekijzer en een cilindertrekker, en een zwarte muts in de rugzak. De 29-jarige werd aangehouden. Beide mannen worden verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor een inbraak. De verdachten waren allebei onder invloed van verdovende middelen. Ze werden naar het politiebureau gebracht. De politie doet onderzoek.

(Bron: politie.nl)Back To Top