EEM Groepenkasten

Twee Nederlanders bij Zwartemeer opgepakt met Kalasjnikov en munitie

kalashnikov kalasjnikov vuurwapen geweer ak47 munitieZwartemeer – De Duitse politie heeft in de aanloop naar de G20 top in Hamburg bij de grensovergang Zwartemeer 2 Nederlanders opgepakt met een Kalasjnikov en munitie.

Dat heeft de politie gisteren bekend gemaakt. De arrestatie en de vondst van het wapen en de munitie vond echter al een week geleden plaats. Het is onbekend of het duo op weg was naar Hamburg.

Bekend bij de politie

Het duo is bekend bij de Nederlandse politie. Het betreft een 36-jarige man uit Almelo en een 31-jarige vrouw uit Hengelo. De Duitse politie kan niet zeggen of en zo ja bij welke strafzaken het stel betrokken is geweest.

Het duo had het wapen en de munitie verstopt in een groene rugzak die in de kofferbak van hun BMW X3 lag. Ze verklaarden tegenover de politie dat ze geen enkel idee hadden hoe het wapen en de munitie in hun kofferbak verzeild zijn geraakt. Ze beweerden dat ze hun auto hadden uitgeleend.

Nog steeds vast

Het tweetal zit op last van het Openbaar Ministerie in Osnabrück nog steeds vast in Duitsland. De Nederlandse autoriteiten hebben inmiddels om uitlevering van het duo gevraagd.

(Bron: dvhn.nl / Afbeelding: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top