EEM Groepenkasten

Tweede Kamer delegatie op bezoek bij Schnoing Tegeltechniek te Klazienaveen

tegeltechniek, tweede kamer, mei li vosKlazienaveen – Een Tweede Kamer delegatie bracht samen met 2e Kamerlid Mei Li Vos vorige week een werkbezoek Schnoing Tegeltechniek te Klazienaveen.

Op vrijdag 11 december kwam PvdA 2e Kamerlid Mei Li Vos naar Klazienaveen voor een werkbezoek met als thema ZZP-ers in de gemeente Emmen. Voorafgaande aan dit bezoek hadden een aantal ZZP-ers zich aangemeld voor dit werkbezoek. Eén van deze ZZP-ers was John Schnoing, eigenaar van Schnoing Tegeltechniek in Klazienaveen. Hij nodigde de gehele delegatie uit om zijn showroom te komen bezoeken, een verzoek dat door de gehele delegatie graag geaccepteerd werd.tegeltechniek, tweede kamer, mei li vos

Flexibele schil

Schnoing Tegeltechniek doet in tegelwerk en sanitair, voor zowel de particuliere, als de zakelijke markt. Naast het aanleggen van een badkamer bij particulieren van sloop tot oplevering, doet hij ook diverse grotere projecten. Om die diverse projecten uit te voeren heeft hij een flexibele schil van zo’n 10 ZZP-ers om zich heen verzameld die voor hem werken. Daarnaast heeft hij ook nog een vast team van mensen via Payroll lopen. Wat er duidelijk naar voren kwam in zijn verhaal was het probleem om deze mensen in “vaste” dienst te nemen.tegeltechniek, tweede kamer, mei li vos

Administratieve rompslomp

De financiële gevolgen zijn bij bijvoorbeeld langdurige ziekte te groot en niet op te brengen voor een kleine onderneming. Maar de administratieve rompslomp die er bij komt kijken om al die ZZP-ers bij een project aan het werk te hebben, is ook heel groot. VAR, ID-bewijzen, verzekeringspapieren etc. Daarnaast kwam ook het probleem aan bod van een tekort aan goede vakkrachten. Dhr. Schnoing gaf naar Mei Li Vos aan, dat een goede basis begint bij een gedegen en goede opleiding. Maar ook dat het niet echt populair is onder jongeren om voor een beroep te kiezen in bijvoorbeeld bouw of techniek. Vos antwoordde hierop dat er op dit moment al enige activiteiten vanuit de regering ondernomen worden om kleinere, praktischer schooleenheden te creëren.

AOV

Tevens kwam ook het grote probleem van vele ZZP-ers, de Arbeidsongeschiktheid Verzekeringen (AOV) aan bod. Veel ZZP-ers hebben op dit moment geen AOV, vanwege de hoge premie. Dit heeft ook te maken met de (veelal te lage) tarieven die ZZP-ers, vooral in de bouw hanteren voor hun werkzaamheden. Indien ze deze verzekering wel afsluiten betalen ze vaak torenhoge premie’s.

Aantal ZZP-ers stijgend

Daarnaast is er een sterke stijging te zien in het aantal ZZP’ers in de gemeente Emmen. Tegen een 4300 in 2010 is dat in 2014 gestegen tot boven de 7000. Dit alles heeft natuurlijk ook te maken met de crisis die in de afgelopen jaren is ontstaan. De vele ontslagrondes hebben ook veel verplichte ZZP-ers tot gevolg.

Tegeltechniek

John Schnoing is een ondernemer in hart en nieren, die zijn vak een warm hart toedraagt. John verteld dan ook bevlogen over zijn werk en over de vele mooie dingen die ze mogen maken. Met de vraag waarom de naam Tegeltechniek zegt John: “Het is niet zomaar even een paar tegeltjes leggen, het is een vak dat veel kennis vereist, niet alleen van de te gebruiken materialen, maar ook bouwkundige kennis is noodzakelijk”. Een tegelzetter dient kennis te hebben van tegels van 3 meter x 1 meter en van mozaieken van 1×1 cm en alles wat daar tussenin zit. Dat vereist een gedegen kennis.tegeltechniek, tweede kamer, mei li vos

Tien jaar Tegeltechniek

In 2016 bestaat het bedrijf alweer 10 jaar en is uitgegroeid met op dit moment 15 mensen in de buitendienst, 2 stagiaires en een administratief medewerkster.
Wat de stagiaires toevoegen aan het bedrijf is mooi te zien aan de compleet vernieuwde website en op de social-media kanalen.

 

Schnoing Tegeltechniek
De Doeze 24
7891 ST Klazienaveen
Tel.: 0591-311552
Email: info@tegeltechniek.nl
Website: http://www.tegeltechniek.nl/

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top