EEM Groepenkasten

Tweede zondag in december Wereldlichtjesdag in Klazienaveen

wereldlichtjesdagKlazienaveen – Iedere tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag over de gehele wereld, zo ook weer voor de derde maal in Klazienaveen. De organisatie is in handen bij Rouw- en Verliesbegeleiding De Vuurtoren van Patricia van Harteveld uit Klazienaveen.

Wereldlichtjesdag

Tijdens Wereldlichtjesdag worden kinderen herdacht door bij het jaarlijkse samenzijn kaarsjes te branden voor een overleden kind. Het maakt niet niet uit hoe oud het kind was, of hoelang het geleden is dat het kind overleden is.

Wandeling

Patricia organiseert wereldlichtjesdag wederom met behulp van Mirjam Klaver en Petra Vellinga. Dit jaar wordt er gestart met een wandeling om 18.15 uur vanaf het oude marktplein richting de Algemene Begraafplaats. Deze wandeling zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen zodat er vanaf circa 18.45 uur samen herdacht kan worden. Het is de bedoeling dat er gezamenlijk een lint met licht gevormd gaat worden, neemt u ook een lichtje mee? Voor diegene die slecht ter been zijn, of niet mee willen wandelen maar wel samen met ons mee willen herinneren, verzoeken wij om tijdig rechtstreeks naar de “oude ingang-, poort” van de Algemene Begraafplaats te gaan. Het samenzijn zal tot circa 19.45 uur duren.

Speciaal lied

De kinderen zullen worden herdacht door het branden van de kaarsjes en het luisteren naar muziek, zang, gedichten en troostende woorden. Er zal bij deze herinnering een speciaal voor deze Wereldlichtjesdag geschreven lied ten gehore gebracht worden, genaamd “Precious Child”.wereldlichtjesdag

Voor wie een bijdrage wil leveren aan Wereldlichtjesdag als persoon of als organisatie in de vorm van een donatie of sponsoring, wordt bijzonder op prijs gesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia van Harteveld tel. 06-52197042 of info@verliesbegeleidingdevuurtoren.nl of via de website van De Vuurtoren.

Wanneer: zondag 13 december 2015
Waar: start Marktplein 18.15 uur / 18.45 uur oude ingang Algemene Begraafplaats

Algemeen


Back To Top