EEM Groepenkasten

Twirl United Klazienaveen behaalt 7e plek op NK

twirlvereniging twirl united klazienaveen 2015Klazienaveen/Waalwijk – Afgelopen zaterdag heeft het junior team van Twirl United Klazienaveen in Waalwijk meegedaan aan het NK majorette van de KNMO.

De vereniging bestaat nog maar 2 jaar. Het was dan ook een hele verrassing dat het junior team, waarvan sommige leden nog maar anderhalf jaar bezig zijn, zich hadden geplaatst voor het NK. Dat deden ze tijdens de plaatsingswedstrijd in Assen in november.

Twirlen

Twirlen is een sport waarbij dans en acrobatische handelingen met een baton worden gecombineerd. Het junior team van Twirl United bestaat uit 5 kinderen in de leeftijd tussen 8 tot 12 jaar. Uniek is daarbij te vermelden dat hierbij 2 jongens zitten.

Zaterdagmorgen (17 december 2016, red.) vertrok het team samen met coach, ouders en bestuursleden in de bus naar Waalwijk. Deze trip was mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Vloerschuren.com en Mens en Maatschappij. Het team was rond 16.00 uur aan de beurt en moest als 6e van de 9 teams optreden. Ze deden het super goed. Zo goed was het tijdens de trainingen niet gegaan.

7e Plaats voor beginnend team

De jury gaf het team 73,00 punten. Dit was goed voor de 7e plek. Helemaal niet slecht voor zo’n beginnend team. Het smaakte in ieder geval naar meer en geeft het team en de hele vereniging een boost om er in 2017 weer met heel veel energie tegen aan te gaan. In januari gaat men weer beginnen met trainen van de nieuwe shows.

Nieuwe leden

Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of website van Twirl United.Back To Top