EEM Groepenkasten

Twirlwedstrijd bij Twirl United in Klazienaveen

Twirlvereniging Twirl United Twirling Klazienaveen 2018Klazienaveen – Op zaterdag 16 juni 2018 van 9.30 tot 15.00 uur houdt Twirlvereniging Twirl United uit Klazienaveen een wedstrijd in sporthal De Zon in Klazienaveen.

“Wij zijn ontzettend trots dat wij in ons korte bestaan al een wedstrijd als deze mogen organiseren.”, aldus de voorzitter van de vereniging Fenneke Mensen.

Twirling

Twirling is een afgeleide van het bekendere majorette. Het heeft heel veel overeenkomsten, maar een groot verschil is dat majorettepelotons vaak ook op straat lopen voor een drumband of korps en dat gebeurd bij het twirlen niet. Het is een sport waarbij men gebruik maakt van een baton, een ijzeren stok met aan beide kanten een rubberen knoppen. Met de baton worden dansen opgevoerd in diverse samenstellingen. Men treed op als solist, duo, ensemble of team. Ook worden er soms pompons en andere attributen gebruikt bij een optreden. Kortom een hele gevarieerde sport die door zowel meisjes als jongens wordt beoefend.

Twirl United

Twirl United is 3 jaar geleden opgericht door een aantal enthousiaste dames die zonder vereniging zaten. Voorzitter Fenneke Mensen: “Het is een kleine vereniging, maar we hopen onder andere door dit soort activiteiten meer bekendheid te geven aan de sport en aan onze vereniging.”

De trainingen worden elke vrijdagavond gehouden vanaf 18.00 uur in de gymzaal aan de Voeghoutenstraat in Klazienaveen. Kom gerust eens langs om te kijken/mee te doen.

Ruim 100 deelnemers

Op 16 juni komen er ongeveer 100 jongens en meiden naar Klazienaveen om voor een jury hun dans te laten zien. De deelnemers zijn naast Klazienaveen afkomstig van verenigingen uit Kampen, Musselkanaal, Oostendorp, Flevoland, Wierden, IJsselmuiden, Zuidwolde en Gramsbergen. Tijdens deze dag worden we geweldige ondersteund door de mensen van Handbalvereniging Actief. Zij verzorgen op deze dag de bemensing van de kantine.

De dag begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. De entreekosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen tot 12 jaar en 65+.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Twirl United.

Tripadvisor NL 600x300
Sport


Back To Top