EEM Groepenkasten

Uitstel bezuinigingen op sportclubs gemeente Emmen bespreekbaar

voetbal, algemeenKlazienaveen – De bezuinigingen op het kleedkameronderhoud van buitensportverenigingen in de gemeente Emmen wordt mogelijk een half jaar uitgesteld. Een raadsmeerderheid bleek afgelopen dinsdag tijdens een commissievergadering van Wakker Emmen, VVD, LEF! en D66 hiervoor te voelen. Sinds dit jaar zijn de verenigingen zelf verantwoordelijk voor het kleedkameronderhoud. De gemeente Emmen gaat hierdoor naar verwachting 80.000 euro besparen. De bal rolt nog steeds.

Veel verenigingen zijn bang dat ze voor (te) grote uitgaven komen te staan en in financiële problemen komen. Ze vroegen de gemeenteraad dinsdag daarom om hulp. Die stemde in november 2014 nog in met de nieuwe gemeentelijke maatregel. Maar nu lijkt het, dat men onder druk van de sterke protesten toch een versoepeling van de bezuiniging te willen. De Emmer VVD komt later deze maand daarom met een voorstel om de korting een half jaar uit te stellen en eerst het achterstallige onderhoud in kaart te brengen. Sportwethouder Bouke Arends voelt hier echter niets voor en hoopt dat de politiek niet onder de protesten bezwijkt.

“Ik hoop dat de Emmer raad een rechte rug en sterke knieën houdt. Als je daar niet aan mee wilt doen ben je niet geschikt voor de politiek”, aldus de wethouder. Die gaf wel aan dat de gemeente soepel omgaat met problemen die zich op korte termijn voordoen. Bovendien gaat hij binnenkort met de sterk protesterende verenigingen in gesprek.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top