EEM Groepenkasten

Uitvaartvereniging ‘In Christo Salus’ bestaat binnenkort 80 jaar

uitvaart begrafenis kerkhof bloemenkrans graf pixabayKlazienaveen – Op 12 juni aanstaande bestaat uitvaartvereniging ‘In Christo Salus’ 80 jaar. Op 12 juni 1937 werd de vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en notarieel vastgelegd.

Noaberplichten

De uitvaartvereniging, vroeger begrafenisvereniging geheten, ontstond uit Noaberplichten van de bevolking. Deze ‘Noabers’ namen vroeger de zorg rondom een overlijden op zich. In die tijd waren de verschillen tussen uitvaarten van rijke mensen en de minder bedeelde mensen enorm. De rijken kregen een uitvaart met veel pracht en praal, de minder bedeelden een sobere begrafenis.

Veranderingen

Die tijden zijn echter veranderen en ook In Christo Salus veranderde mee. Desondanks is de inhoud van de zorg rondom een overlijden ongeveer gelijk gebleven. Ook nu zijn er nog vele gelijkenissen. Tegenwoordig zijn er wel meerdere rituelen, andere mogelijkheden en meer zorg en begeleiding mogelijk.

Het doel van de vereniging

Uitvaartvereniging In Christo Salus werkt op vrijwillige basis, ofwel een vergoeding voor personeel en voorzieningen. Daarnaast zijn er professionele krachten met veel ervaring. Voor alle gezindten in de samenleving, zowel in Drenthe als daarbuiten, worden de uitvaarten met volle overtuiging verzorgd. De hoogste prioriteit hebben begeleiding en zorg.

De vereniging heeft als doel om voor leden en niet-leden uitvaarten betaalbaar, waardig en in overeenstemming met de wensen van de nabestaanden te verzorgen.

(Afbeelding: Pixabay)Back To Top