EEM Groepenkasten

Uitzending RTV Drenthe Onze Club met fusieperikelen in Klazienaveen

fc klazienaveen onze club rtv drentheKlazienaveen – In de uitzending van RTV Drenthe ‘Onze Club’ was er volop aandacht voor de fusieperikelen in Klazienaveen, waar de leden van Zwartemeer en Klazienaveen woensdag moeten stemmen over de nieuwe fusieclub FC Klazienaveen.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Bestuur vv Klazienaveen voert druk op: geen fusie, dan stappen wij op

Het bestuur van vv Klazienaveen treedt af als de meerderheid van haar leden tegen de fusie met vv Zwartemeer stemt. Aanstaande woensdag wordt duidelijk of de twee clubs volgend seizoen opgaan in FC Klazienaveen.

Dat staat te lezen op de website van de club.

“Als de meerderheid voorstemt zullen een aantal leden bedanken en zich niet meer laten zien. Misschien zijn dat er wel 50 van elke vereniging. Hoewel dit betreurenswaardig zou zijn, is dit geen legitiem argument tegen de fusie. Als de meerderheid tegenstemt heeft het bestuur blijkbaar een verkeerd besluit ondersteund en zal het daarvan de consequenties moeten dragen en aftreden. Het aftredende bestuur zal in dat geval de ALV verzoeken een nieuw bestuur te formeren. Het laatste advies van het aftredende bestuur aan het nieuwe bestuur zal dan zijn ook de stekker uit de jeugdsamenwerking (KZC’08) te trekken.”

Kritiek

Het statement komt als gevolg op de vele kritiek die de afgelopen dagen werd geuit door de leden. Zo is men bij vv Klazienaveen allesbehalve te spreken over de randvoorwaarden die aan de fusie kleven. Grootste struikelblok is de toewijzing van de accommodaties. De prestatie-elftallen gaan in de toekomst op het veld van vv Zwartemeer spelen en in het verlengde daarvan ook de kantine gebruiken. De jeugdelftallen en lagere senioren spelen hun wedstrijden op het veld van vv Klazienaveen. De kantine van Klazienaveen wordt omgedoopt in een jeugdhonk. Dat betekent geen derde helft meer, want de tap gaat eruit.

“Waarom naar oud-complex en een kantine met uitzicht op een parkeerplaats?”

In de fraaie kantine van Klazienaveen doen twee leden hun beklag. “De fusie is prima hoor, maar waarom worden straks de wedstrijden van het eerste elftal gespeeld op het verouderde complex van Zwartemeer? Hier is alles nieuw en belangrijker nog, het is hier ook altijd gezellig. Zelfs tijdens de wedstrijden is het hier bomvol. Door de ramen kunnen we naar de wedstrijd kijken, met een biertje in de hand. Bij Zwartemeer hebben we vanuit de kantine uitzicht op de parkeerplaats.”

Bekijk: de uitzending van Onze Club

“Wij leveren de naam en de zondag in”

Bij vv Zwartemeer is er vooral weerstand onder de sentimentele leden, leden die met weemoed terugdenken aan de roemruchte periode van vv Zwartemeer en later Sportclub Drenthe in het betaalde voetbal. “Zwartemeer moet Zwartemeer blijven. We bestaan bijna 100 jaar. Zonde om dat allemaal achter ons te laten”, aldus een supporter. “Daarnaast leveren we de zondag in. Dat doet best pijn.”

“Het is geven en nemen”

Hans Hemel, de voorzitter van vv Zwartemeer hoort alle geluiden gelaten aan en haalt zijn schouders op. “Natuurlijk, ook ik ben een echte ‘zondagman’ en moet ook wel even slikken dat de naam Zwartemeer straks verdwijnt. Maar we moeten kijken naar de toekomst. Het gaat om de jeugd. Als we die willen houden dan is de fusie een must.” De klachten van de leden van buurman Klazienaveen lacht Hemel weg. “Wat een onzin over dat biertje achter het glas. De echte voetbalbeleving heb je toch langs de lijn.” Volgens de preses hebben beide besturen en de fusie-commissie gekeken naar de wensen van beide clubs. “Het is geven en nemen. Bij Zwartemeer verdwijnt het zondagvoetbal en de naam, terwijl de leden van Klazienaveen de wedstrijden van het eerste elftal straks hier moeten kijken. Beide clubs leveren iets in. Alleen als de leden bereid zijn om dat te zien en te accepteren kan de fusie succesvol worden.”

Woendag D-Day

Woensdagavond is op Sportlandgoed Zwartemeer de stemming. De avond begint om 19.00 uur.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top