EEM Groepenkasten

Update naar Windows 10 wordt gratis!

windows 10
Redmond – USA – In de herfst van dit jaar komt het compleet vernieuwde besturingssysteem Windows 10 op de markt. Het gaat dan ook werken op mobiele telefoons, krijgt een nieuwe browser, heeft een volledig naar eigen wens aan te passen startmenu en zal perfect samen gaan moeten werken met Xbox One. Ook krijgt het de uitgebreide Cortana-functionaliteit aangemeten voor gesproken opdrachten.

Gratis!

En het mooiste van dit alles: Windows 10 wordt gratis! Tenminste, dat geldt dan voor de legale gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1 en Windows Phone 8.1. Als het programma in de herfst op de markt komt dan is er een gratis update van Windows 10 gedurende 12 maanden na de introductie beschikbaar.

Cortana

De spraakassistent Cortana werkt niet alleen maar meer op mobiele apparatuur, maar nu ook op je bureaucomputer. Je kunt aan Cortana een e-mail dicteren of een andere spraakinstructie geven. Ook het videobellen met Skype krijgt een naadloze overgang vanuit een chatbericht.┬á Iets nieuws is de zogenoemde “HoloLens”, een soort computerbril waarmee je een holografisch beeld kunt gaan zien. Tevens schijnt de vernieuwde internetbrowser, nu nog project Spartan genaamd, sneller en betrouwbaarder te zijn en meer functies te herbergen dan zijn voorganger Internet Explorer.

Nog even geduld

De komende maanden zal Microsoft naar verwachting steeds meer nieuwigheidjes van hun nieuwste telg naar buiten gaan brengen, dus nog even geduld hebben.Back To Top