EEM Groepenkasten

Vakantie in luxe is voor iedereen anders

allinclusive vakantie klazienaveen

Luxe is voor iedereen anders en daarom is het ook moeilijk om te beoordelen wat nu precies een luxueuze vakantie inhoud. De ene toerist is de andere niet en dat is maar goed ook anders zat iedereen hutjemutje op precies dezelfde vakantiebestemming en ook nog eens in dezelfde accommodatie.

Naast luxe hotels en resorts is het tegenwoordig ook mogelijk om op een luxe manier op een camping te verblijven. De nieuwe manier om te verblijven op de camping wordt ook wel glamping genoemd. Bij het horen van het woordje luxe denkt iedereen direct aan onbetaalbare accommodaties in verre landen, een luxe vakantie kan je ook dichtbij huis vieren. Zo heb je aan de Nederlandse kust verschillende luxueuze accommodaties maar ook elders in Nederland is het mogelijk om een luxe vakantie te vieren.

Voor de vakantiegangers die toch liever naar het buitenland gaan omdat die landen meer zonuren hebben kunnen naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Griekenland of Turkije. Alle genoemde landen zijn stuk voor stuk de moeite waard voor een vakantie, het ligt er maar net aan wat je zoekt tijdens je vakantie. Wil u ook een vakantie boeken? Boek uw vakantie op Allinclusivevakantie.com. Hier vindt u altijd de beste deals!

Luxe wordt al snel gekoppeld aan een all inclusive vakantie

Luxe vakanties worden doorgaans gekoppeld aan all inclusive vakanties want in een accommodatie waar de all inclusive formule gehanteerd wordt waant een ieder zich in luxe. Het meest populaire vakantieland voor een all inclusive vakantie is Turkije. In Turkije is meer dan 50 procent van alle accommodaties te boeken op basis van de populaire en luxe formule, het is hierdoor niet gek dat Turkije ieder jaar overspoeld wordt door toeristen die in luxe willen baden. Turkije is het meest populaire all inclusive vakantieland maar in de ander genoemde vakantielanden is het natuurlijk ook mogelijk om te verblijven op basis van all inclusive. In Spanje, Griekenland en Portugal zijn beduidend minder accommodaties te boeken op basis van de populaire formule maar je kunt hier absoluut net zo goed baden in luxe.

Zoals al aangegeven koppelt vrijwel iedereen het woordje luxe aan onbetaalbare vakanties. Vooral nu veel mensen er financieel minder goed voorstaan dan jaren geleden worden er steeds minder luxe vakanties geboekt naar de zon. Elk jaar heeft de vakantie branche weer hoop dat het aantal geboekte vakanties zal stijgen maar nog steeds daalt het aantal geboekte vakanties en dat komt vooral door de financiële onzekerheid die er bij veel mensen heerst. Een vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn en hetzelfde geldt voor een luxe all inclusive vakantie.

Dichterbij huis is niet altijd goedkoper

Veel Nederlanders denken dat een vakantie dichtbij huis goedkoper is dan wanneer ze naar een zonovergoten vakantieland gaan. Niets is minder waar want in het buitenland liggen de prijzen aanzienlijk lager dan hier in Nederland. Vooral de opkomende vakantiebestemming zoals Kroatië en Bulgarije zijn veel goedkoper dan in Nederland blijven en daarbij komt dat deze landen wel zon zeker zijn. Als je in één van deze twee landen een all inclusive vakantie boekt weet je vrijwel zeker dat er nauwelijks kosten bij de vakantie opkomen.

De reisbureaus verdwijnen langzaam maar zeker uit het straatbeeld en dat heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer mensen zelf hun vakantie online boeken. Bij een reisbureau krijg je misschien een goede service en wordt alles voor je geregeld maar als je zelf online je vakantie boekt kun je veel goedkoper uit zijn. Er zijn ontzettend veel reisorganisaties die online reizen aanbieden naar prachtig mooie bestemmingen en dat voor een scherpe prijs. Het enige waar je als consument op moet letten is dat de reisorganisatie aangesloten is bij de ANVR en de SGR. Zo weet je zeker dat je bij een veilig reisbureau je vakantie boekt.

Vroeg boeken of een last minute vakantie boeken?

De laatste jaren wordt een trend waargenomen als het gaat om vakanties boeken, de vakanties worden steeds vaker als last minute geboekt omdat consumenten denken dat dit veel goedkoper is dan wanneer ze een vakantie vroeg boeken. Het klopt inderdaad dat wanneer je een vakantie op het laatste moment goedkoop geboekt kan worden maar het wil niet zeggen dat je een uitgebreide keuze hebt en ook niet dat je goedkoper uit bent dan wanneer je de vakantie ongeveer een half jaar voor de tijd hebt geboekt. Als je namelijk de vakantie vroeg boekt heb je enorm veel keuze en je krijgt ook nog eens enorm veel korting die je niet krijgt wanneer je een last minute boekt. De kortingen bij het vroeg boeken van de vakantie kan per persoon al snel op lopen tot 250 euro. Dit komt omdat de eerste stoelen in het vliegtuig de goedkoopste zijn en hoe meer stoelen er verkocht zijn des te duurder ze worden. Ben je als een van de eerste met het boeken van een vakantie dan kun je heel goedkoop naar een fantastische vakantiebestemming.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top