EEM Groepenkasten

Vallende sterren te zien in de komende nacht

vallende sterren meteorietenRegio – Volgens meteorologen zijn er de komende nacht, van zaterdag op zondag, vallende sterren te zien. De hemel is helder en de nieuwe maan is niet zeer helder, waardoor er geen storend maanlicht is en de sterrenregen goed te zien zal zijn. Ook de komende nachten zijn er veel vallende sterren, maar de kans op bewolking is dan een stuk groter. Het beste kijkmoment de komende nacht is zo rond 01.30 uur.

’s Nachts zullen steeds vaker meteoren van de Perseïden de dampkring binnendringen en met het blote oog waarneembare lichtsporen veroorzaken. In de nacht van woensdag op donderdag bereikt de vallende sterrenregen haar hoogtepunt met tientallen meteoren per uur.

Vallende sterren jaarlijks fenomeen

Elk jaar kunnen we rond 12 augustus een meteorenregen verwachten. De aarde kruist dan de baan van komeet Swift-Tuttle. Doordat de baan van de komeet gevuld is met stof en steentjes zullen deze deeltjes de atmosfeer binnendringen en verbranden. Omdat de aarde er meerdere dagen over doet om het gebied met gruis te doorkruisen kunnen de meteoren meerdere dagen worden waargenomen. De eerste meteoren zijn zelfs een paar weken van te voren zichtbaar.

Lees meer op weeronline.nl en hemel.waarnemen.com.Back To Top