EEM Groepenkasten

Vals geld gevonden bij restaurant in Klazienaveen

vals geld briefje van 50 bankbiljetKlazienaveen – Babylon Pizzaria/Grillhouse maakte vanochtend via hun Facebookpagina bekend dat er gisteren in de zaak iemand met vals geld heeft betaald.

Uit de melding is op te maken dat ze het valse briefje van 50 euro kennelijk op tijd hebben ontdekt, gezien de opmerking dat ze eerst contact met de ouders van die jongen willen opnemen. Of de jongen zelf wel weet of hij met vals geld betaald heeft is op dit moment niet bekend.

Het is en blijft dus oppassen met het ontvangen van papiergeld, vooral de grotere bedragen.

Lees ook: Twee personen in Klazienaveen aangehouden na betalen met vals geld

Lees ook: Vals geld ontvangen in Klazienaveen

Hoe herken je vals geld?

Vals geld is er al zolang er geld wordt gedrukt. Regelmatig zijn er valse biljetten of valse munten in omloop. Ook de laatste tijd is het weer regelmatig raak en worden er om de haverklap valse biljetten aangetroffen. De laatste maanden betreft het over het algemeen valse briefjes van € 50,00.

Let daarom altijd goed op als je briefjes van € 20,00 en € 50,00 ontvangt. Die worden namelijk het vaakst vervalst. Betaalt iemand je met een vals briefje, neem dan altijd contact op met de politie. Dat is natuurlijk gemakkelijk gezegd, maar hoe herken je nou vals geld?

Als je een vals biljet aantreft moet je dit altijd melden bij de politie. Geef het onder geen enkele voorwaarde weer uit, want dat is namelijk strafbaar. Valse biljetten worden niet vergoed, ook niet als je het inlevert bij de bank. Zorg dus dat je het risico op vals geld zoveel beperkt om te voorkomen dat je daar de dupe van wordt. Winkeliers kunnen dat het beste doen door klanten zoveel mogelijk met pin te laten betalen. Ontvang je, als bedrijf of particulier, toch contant geld, zorg dan dat je weer waar je op moet letten om vals geld te herkennen. >>>>>>

Lees verder: Hoe herken je vals geld?Back To Top