EEM Groepenkasten

Vanaf 1 november wordt PMD afval vaker opgehaald

overvolle pmd containers klazienaveen de kap 27-01-2017Regio – Vanaf 1 november gaat Area Reiniging het PMD afval (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons) 1 keer per 3 weken inzamelen. Op dit moment wordt PMD nog 1 keer per 4 weken opgehaald.

Wethouder René van der Weide laat weten dat de gemeente de hogere inzamelfrequentie ziet als een volgende stap richting meer inzameling van waardevolle grondstoffen en slechts 100 kg restafval per inwoner per jaar in 2020. Volgens de wethouder gaat het inzamelen nu zo goed, dat 1 keer per maand inzamelen van PMD niet meer voldoende is. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens van vele inwoners. De inzameling van GFT (groene container) en restafval (grijze container) verandert niet. Dat is en blijft 1 keer per 2 weken.

De gemeente heeft in 2017 al ruim 3 keer zoveel PMD ingezameld als in 2016. Dat betekent gemiddeld per huishouden zo’n 5 kg PMD per maand.

Nieuw ophaalschema

Eind oktober worden alle inwoners van de gemeente Emmen per brief geïnformeerd over de nieuwe inzameldata voor PMD. Op de website van Area Reiniging zijn deze data ook te bekijken: www.areareiniging.nl. De nieuwe inzameldata voor 2018 zijn eind december beschikbaar. Daarnaast heeft Area een handige app om de data te bekijken.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top