EEM Groepenkasten

Vanaf 15.00 uur in De Molen: “10 Jaar na renovatie” met o.a. Ovonde en Ton Siebum

molenbuurt 10 jaar na renovatie sloop klazienaveenKlazienaveen – Na een uiterst succesvol verlopen aftrap van de erfgoedactiviteiten rondom Artistiek Klazienaveen: VerhalenFestival Klazienaveen Vroeger & Nu in Het Hoekje worden vandaag vanaf 15.00 uur nieuwe activiteiten gehouden in buurtgebouw De Molen.

Zo is er onder andere een fototentoonstelling en is er een doorlopende film van en over Klazienaveen te zien.

Het thema in De Molen is “10 Jaar na renovatie”. Een gedeelte van de fototentoonstelling gaat over deze renovatie van de Molenbuurt.

Vanavond vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zijn er naast de film en de fototentoonstelling eveneens enkele optredens van het koor Ovonde en van Ton Siebum, is er een filmfragmenten in het kader van “MemoryLane door het Veen” over Henk Lanting en een optreden van Cobi de Jonge. Daarnaast vertelt Jacquelinge Heringa, die van het begin tot het eind met de renovatie betrokken was, haar verhaal over deze renovatie. Bovendien is er ook weer een verhalen tafel, gepresenteerd door Paulien Bakker. Uiteraard wordt ook de GuerillaPoëzie, de poëzie die Klazienaveen al weken ‘teistert’, gepresteerd.

De entree is gratis, zonder kaartje. Alleen voor de afsluitende avond op 21 mei in het Esdal College zijn (gratis) kaartjes vereist. Deze kaartjes zijn gratis af te halen bij Bruna in Klazienaveen.

Lees ook: Vanaf 15.00 uur in Het Hoekje: “Rademakers Gieterij BV” met o.a. Fanfaron

trambrug klazienaveen 1

Artistiek Klazienaveen

Het begon met het idee van de Stichting Erfgoednetwerk Emmen om rondom de jaarlijkse Artistieke Markt erfgoedactiviteiten te organiseren. Dit omdat Klazienaveen, het grootste buitendorp van de gemeente Emmen, geen eigen historische vereniging of werkgroep kende. Er werden contacten gelegd met lokale initiatieven en organisaties om door middel van verschillende historische activiteiten rondom Artistiek Klazienaveen te komen tot een historische vereniging of werkgroep. Een en ander verliep zo voorspoedig dat vooruitlopend op het gestelde doel een historische werkgroep al gerealiseerd is, namelijk de Werkgroep Historisch Klazienaveen. Er waren onlangs al 2 uitverkochte avonden in het Esdal College waarbij Gerrie van der Veen (lokaal amateurhistoricus) Oud Klazienaveen liet herleven door middel van een zeer uitgebreide fotoshow over het dorp. Deze activiteit wordt nu gevolgd door 4 historische activiteiten in 4 buurthuizen afgerond met een speciale avond over Klazienaveen in het Esdal College onder de noemer Verhalenfestival Klazienaveen Vroeger & Nu.

Van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 mei 2016

Dinsdag 17 mei wordt de spits afgebeten in buurthuis Het Hoekje met als onderwerp ‘Rademakers Gieterij BV’. Woensdag 18 mei volgt buurthuis De Molen met als thema ’10 jaar na de renovatie’, donderdag 19 mei is buurthuis Het Kruidenveld aan de beurt met ‘de geschiedenis van de fa. Scholten’ en op vrijdag 20 mei is het thema ‘Sportdorp Klazienaveen’ in buurthuis Noorderbreedte. Alle middagen zijn er doorlopende foto-exposities en ’s avonds zijn er muzikale omlijstingen met verschillende koren. Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Zaterdag 21 mei is er overdag de jaarlijkse Artistieke markt in het centrum in combinatie met een grote en ook bijzondere boekenmarkt. De omvang is rond de 60 kramen. Ook hierbij omlijstende muzikale activiteiten met medewerking van onder meer Fanfaron en Busscher Drums. ’s Avonds is er nog een extra koopavond en een Oldtimershow.

Totaalprogramma in het Esdal College

Zaterdagavond 21 mei wordt de historische week afgesloten met een totaalprogramma in het Esdal College waarbij verhalen over Klazienaveen centraal staan. Onder de vlag van het project Memory Lane zijn er gefilmde interviews met (oud) Klazienaveners, zijn er live-interviews met huidige Klazienaveners, Fanfaron treedt op, Gerrie van der Veen presenteert zijn Klazienaveenlied, er zijn dichters, ook jongeren die het project Guerilla Poëzie toelichten en ook op deze avond is er een foto-expositie over Klazienaveen Vroeger & Nu. De presentatie van deze avond is in handen van Roelof Keen en Jans Jagt.

Aanvang: 19.30 uur. Toegang gratis. Kaartjes voor deze avond zijn gratis af te halen bij Bruna Klazienaveen.

Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door ‘ Van Goede Grond’ / Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015/16 en de organisatie is een samenwerkingsverband tussen de Werkgroep Historisch Klazienaveen, Stichting Erfgoednetwerk Emmen, De Kunstbeweging, Stichting Narare, lokale ondernemers en de 4 deelnemende buurthuizen.

Logo-Historisch-Klazienaveen

de kunstbeweging logo

emmen culturele gemeente 2015 2016erfgoednetwerkstichting narare

Uitgaan
Map


Back To Top