EEM Groepenkasten

Vanaf vandaag nieuwe dienstregeling Qbuzz lijn 300

qbuzz bussen bus openbaar vervoerRegio – Vanaf vandaag, zondag 11 december, rijden de bussen in de regio volgens een nieuwe dienstregeling. Op diverse lijnen zijn wijzigingen, zoals andere vertrektijden of een gewijzigde route. Ook zijn er lijnen die vaker of minder vaak gaan rijden. Hieronder de wijzigingen voor lijn 300 van Klazienaveen via Emmen naar Groningen.

Wijzigingen lijn 300

In het kort betekent dat de Qbuzz Qliner 300 van Klazienaveen via Emmen naar Groningen de ritten van Qliner 305 overneemt. In de spitsuren rijdt er elke 10 minuten een bus tussen Emmen en Groningen. Op werkdagen in de daluren en voortaan ook op zaterdagmiddag rijdt Qliner 300 elk kwartier. Van en naar Klazienaveen rijdt Qliner 300 weer door Angelslo. De halte Oude Meerdijk zuid vervalt.

Qliner 300 Klazienaveen – Emmen – Borger – Gieten – Groningen
Qliner 305 Emmen – Borger – Gieten – Groningen

Op deze route zijn er een aantal wijzigingen:

  • Qliner 300 neemt de ritten van Qliner 305 over. Hiermee wordt een hoogfrequente en eenduidige verbinding geboden tussen Emmen en Groningen:
  • In de spitsuren op schooldagen rijdt er elke 10 minuten een bus. In de ochtendspits worden een aantal drukke ritten met twee bussen gereden voor extra capaciteit op dat moment.
  • Op werkdagen in de daluren en voortaan ook op zaterdagmiddag rijdt Qliner 300 elk kwartier;
  • Op zondagavond rijdt voortaan elk kwartier een Qliner tussen Emmen en Groningen;
  • ’s Avonds, op zaterdagochtend en zondag overdag rijdt Qliner 300 elk half uur;
  • De vertrektijden wijzigen met ongeveer 15 minuten. Hierdoor verbetert de aansluiting op de treinen en overige buslijnen in Emmen. De aansluitingen in Gieten blijven behouden.
  • Door de gewijzigde vertrektijden gaat de laatste bus voortaan op alle dagen een kwartier later. De eerste bus vertrekt op werkdagen een kwartier vroeger, op zaterdag 45 minuten vroeger en op zondag een kwartier later dan nu.
  • In Emmen wijzigt de route voor de ritten naar Klazienaveen. Voortaan wordt via de Statenweg door Angelslo gereden. Hiermee ontstaat er elk half uur een rechtstreekse verbinding vanuit Gieten en Borger naar de scholen in Angelslo.
  • De dit jaar toegevoegde ritten tussen Emmen en Klazienaveen op zaterdagavond en op zondag gaan met een Qliner-bus rijden en rijden door van/naar Groningen.

(Bron: qbuzz.nl)Back To Top