EEM Groepenkasten

Vanaf vandaag zomerse temperaturen

zomerse temperaturen 06-05-2016 klazienaveenZon- en warmteliefhebbers hoeven niet op vakantie. In Nederland is het dit weekend warmer dan de meeste landen aan de Middellandse Zee! Daarbij schijnt de zon volop en mag een enkel stapelwolkje geen naam hebben. Op de meeste plaatsen wordt het ruim 25 graden! Wie verkoeling zoekt kan terecht aan de Zeeuwse wateren of op de Wadden. Pas vanaf dinsdag neemt de bewolking toe.

De dag begint stralend met volop zon. Het is in de vroege ochtend nog 6 tot 11 graden, maar het kwik stijgt snel. Voor de middag is het al 20 graden op veel plaatsen!

Vanmiddag wordt het warm lenteweer met maxima van 20-22 graden op de Wadden, 24 in de Randstad tot ruim 25 in de duinen in het westen en in Noord-Limburg. In Klazienaveen kan het kwik zelfs de 26 graden aantikken. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en slechts een beetje hoge bewolking. De wind is meest matig van kracht en waait uit het zuidoosten.

Vanavond blijft het nog lang aangenaam en uiteindelijk koelt het af naar 13 graden in het uiterste westen tot lokaal 9 in het binnenland.

Morgen wordt het zomers met 25 tot 27 graden. In de duinen van het westen van het land en boven de zandgronden in Noord-Brabant, Noord-Limburg en de Liemers zou het hier en daar zelfs 28 graden kunnen worden! Aan de Zeeuwse wateren en op de Wadden blijft het kwik achter met 22-24 graden, doordat de wind vanaf relatief koud zeewater waait. Klazienaveen kan ook zaterdag een temperatuur van rond de 26 graden verwachten. De zuidoostenwind is meest matig, 4 Bft. In de nacht koelt het af tot een graad of 11.

Zondag en maandag blijft het vrij zonnig en warm. Er kan een enkele stapelwolk ontstaan, maar daar valt zeker geen regen uit. Met 24 tot 27 graden is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. Wie verkoeling zoekt kan naar de Zeeuwse kust of naar de Wadden. Daar blijft de temperatuur met 21-23 graden achter. Voor Klazienaveen wordt ook dan een temperatuur van zo’n 25 graden verwacht. De oostenwind gaat aantrekken en wordt matig tot vrij krachtig.

Vanaf dinsdag wordt het iets minder warm en neemt de bewolking en kans op een regen- of onweersbui toe. Met temperaturen tot 25 graden in Zuidoost Drenthe is er dan echter nog niks te klagen. Ook woensdag en donderdag zal het, ondanks de verhoogde regen- en onweersbuiverwachting toch nog zo’n 23 graden worden. Daarna zal het kwik langzaam weer afzakken tot zo’n 19 graden in het weekend en 18 graden vanaf dinsdag.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top