EEM Groepenkasten

Vanavond 2e bijeenkomst “Energiek 2017” in Klazienaveen

energiek 2017 bewegen gezondheid sporten pixabayKlazienaveen – Vandaag, donderdag 2 maart 2017, vindt de tweede bijeenkomst van “Energiek 2017” plaats in Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken, te Klazienaveen.

Energiek 2017

Energiek 2017 is een door thuiszorg Icare opgezet project, in opdracht van de gemeente Emmen. Het project is onderdeel van het leefstijlbevorderende programma “Energiek Emmen”.

Het doel van Energiek 2017 is om deelnemers te laten ervaren dat de eigen leefstijl van grote invloed kan zijn op de gezondheid. Daarom wordt gedurende 3 maanden gewerkt aan de eigen conditie, maar ook wordt er bewustwording geschept, door middel van voorlichting en praktijkgerichte educatie.

Deelnemers doen dit niet alleen. Na de eerste avond is men aan elkaar verbonden, om elkaar te stimuleren en te motiveren. Niet voor niets overigens, de groep met de grootste vooruitgang in verschillende metingen (o.a. bloeddruk, gewicht), maakt kans op een heus wellness-weekend.

Ook deze avond kan opnieuw de bloeddruk, polsslag, gewicht, cholesterolgehalte en dergelijke bepaald worden. Huisartspraktijk Wijesinha, thuiszorg Buurtzorg en Icare zijn met deskundige apparatuur aanwezig om deze gegevens te verzamelen.

Deskundige voorlichting in een informele setting

Om 19:30 uur zal Jan Willem Brakel, verpleegkundig specialist van de vaatpolikliniek in het Scheper Ziekenhuis, beginnen met een lezing over cholesterol. Wat is goed cholesterol (HDL), wat is slecht cholesterol (LDL) en wat is het verschil nu precies?

Daarna zal diëtiste Janet Noome, werkzaam bij Advies Voeding & Dieet te Emmen, iets vertellen over gezonde voeding en de invloed van koolhydraten op onze gezondheid.

Als laatste komt klinisch psycholoog Annette Ruiten, werkzaam bij Treant, aan het woord met een uitleg over de invloed van stress op onze leefstijl. Hoe groot is de invloed hiervan op ons lichaam? Hoe kan stress worden tegengegaan?

Gezondheidsmarkt

Net als tijdens de vorige bijeenkomst is er weer een gezondheidsmarkt opgezet. Zo is drogisterij de Vijzel aanwezig om goed advies te geven over het ruime aanbod gezondheid bevorderende producten. U kunt in gesprek met een lifestyle-coach. Ook zal de openbare bibliotheek Klazienaveen met een greep uit hun aanbod van interessante leefstijl-georiënteerde boeken aanwezig zijn. Plus Fischer is aanwezig met verschillende gezonde hapjes en proeverijen. Plus Fischer heeft een prijs ter beschikking gesteld, voor een prijsvraag waaraan kan worden deelgenomen.

Vanaf 17:30 zijn de deuren geopend en staat de koffie voor u klaar.

Mocht u de eerste avond hebben gemist, maar u wilt nog aansluiten? Geen probleem. Meedoen is voor iedereen mogelijk en bovenal kosteloos. Inschrijven kan bij de balie van het Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken of via info@wgcdeblokken.nl.

Voor uitleg en eventuele vragen kunt u terecht bij Marjan Maneschijn of Kim Westera, verpleegkundig specialisten van Icare. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0522-27166, of per mail m.maneschijn@icare.nl.

Algemeen


Back To Top