EEM Groepenkasten

Vanavond en vannacht sneeuw, kans op ijzel

koud kou sneeuw muts sjaal winter - pixabay

In het zuidwesten schijnt de zon. In de rest van het land is het overwegend bewolkt. Het wordt 1-3 graden bij een koude zuidoostenwind. Vanavond en komende nacht verdrijft een neerslaggebied langzaam de koude lucht en valt enige tijd (natte) sneeuw. In de noordoostelijk helft kan een sneeuwdekje ontstaan. Komende dagen is het vrij zacht met af en toe regen en 5-8 graden. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanmiddag is het bewolkt in het noorden, midden en oosten van het land. In het zuiden en westen is er soms ruimte voor de zon en in het zuidwesten schijnt de zon regelmatig tussen de wolken door.

In de loop van de middag bereikt nieuwe bewolking vanuit het westen het land. Het blijf droog.

De maximumtemperatuur varieert van 1 graad in Groningen tot 3 graden in Zeeland. De zuidoostenwind is meest matig, in de kust gebieden vrij krachtig en op de Wadden krachtig, 6 Bft. Door de wind voelt het beduidend kouder aan. De gevoelstemperatuur ligt vanmiddag rond -4 graden en op de Wadden zelfs rond -7.

Kans op ijzel

Vanavond daalt de temperatuur iets. Halverwege de avond is het +2 in het westen van Zeeland en -2 in het noordoosten. Kouder wordt het vanavond en vannacht niet. In Zeeland valt dan al een beetje neerslag. Dit zal een mix van regen en natte sneeuw zijn. De neerslag breidt langzaam uit over het land en tegen middernacht is de neerslag gevorderd tot Alkmaar – Utrecht – Eindhoven. In Zeeland valt dan voornamelijk regen, maar verder landinwaarts valt (natte) sneeuw. Heel lokaal is ook tijdelijk ijzel mogelijk.

Vannacht breidt de neerslag uit over het hele land. In Groningen en het oosten van Drenthe start de neerslag pas aan het einde van de nacht. In het noorden, midden en oosten valt sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt en kan een dun sneeuwdekje (tot circa 3 centimeter) ontstaan. In het westen en zuiden gaat (natte) sneeuw over in regen en zal een eventueel ontstaan dun sneeuwdekje aan het einde van de nacht alweer verdwenen zijn.

Morgen

Morgenochtend valt in het noorden en oosten nog enige tijd (natte) sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. In de rest van het land is het bewolkt met soms nog wat lichte (mot)regen en ligt de temperatuur tussen 2 graden in het midden en 5 graden in Zeeland. Tegen het middaguur komt het kwik ook in het noordoosten overtuigend boven 0 en valt neerslag ook daar in de vorm van (mot)regen.

Morgenmiddag is het overwegend bewolkt met vooral in de westelijke kustprovincies ook ruimte voor de zon. Regionaal valt nog wat motregen, maar op de meeste plaatsen is het droog.

De maximumtemperatuur komt uit op 2 graden in Oost-Groningen, 5 graden in het midden van het land en lokaal 8 graden in Zeeland. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden.

Morgenavond is het op veel plaatsen bewolkt met in het westen regionaal opklaringen. In het oosten valt lokaal nog wat (mot)regen. In de nacht naar maandag volgt vanuit het westen een regengebied. De minimumtemperatuur varieert van 4 graden in het zuiden en westen tot dicht bij het vriespunt in het noordoosten.

Maandag

Maandag start op veel plaatsen met regen. De regen trekt tijdens de ochtend naar het oosten weg en in de middag is het droog met af en toe ruimte voor de zon. Het wordt 5 graden in het noordoosten tot 8 in het zuiden en westen en er waait een matige zuidwestenwind.

Dindsdag

Dinsdag is het overwegend droog met wolkenvelden en af en toe zon. Er waait een stevige bries uit het zuiden tot zuidoosten en het wordt 6-9 graden met de hoogste maxima in Zeeland en Zuid-Limburg.

Rest van de week

De rest van de week verloopt wisselvallig en vrij zacht met maxima rond 8 graden. Vanaf vrijdag kan het zelfs regionaal 10 graden worden. Normaal ligt de middagtemperatuur in de tweede helft van december op 5-6 graden.

Kerst

Richting Kerst is er een kleine kans op significant kouder weer. Echter is zelfs in dit scenario de kans op een witte Kerst zeer klein, omdat dit een meest droog scenario is.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top