EEM Groepenkasten

Vanavond glad door sneeuw en ijzel

sneeuw, sneeuwruimerRegio – Vanavond en vooral komende nacht kan het plaatselijk (zeer) glad worden door (natte) sneeuw en ijzel.

De koufront van de afgelopen dagen wordt geleidelijk aan verdreven door een neerslaggebied. Dat gaat echter niet ongemerkt. In Limburg, Oost-Brabant, Oost-Gelderland en Oost-Overijssel kan dat zelfs gepaard gaan met een paar centimeter sneeuw. Langs de Duitse grens in plaatselijk in Limburg kan er zelfs tot 5 centimeter sneeuw vallen. Elders, behalve in het noorden en het westen, kan het zeer glad worden door ijzel.

Eerste sneeuw

In het zuiden, zuidoosten en oosten komen er vanavond nog enkele opklaringen voor. De temperatuur ligt dan rond zo’n 0 tot -2 graden, waarbij de gevoelstemperatuur rond de -5 graden komt te liggen. In het westen daalt het kwik tot zo’n 2 graden en in het Waddengebied zelfs een graad of 6.

De bewolking neemt vanuit het noordwesten geleidelijk aan toe en het neerslaggebied breidt zich uit over ons hele land. In de loop van de middag zal in het noordwesten de eerste neerslag vallen. Aan het begin van de avond heeft het neerslaggebied ook het noordoosten, midden en zuidwesten van ons land bereikt. Later op de avond krijgt ook het oosten en het zuiden hiermee te maken.

Regen, natte sneeuw en ijzel

Ten oosten van de lijn Groningen – Amersfoort – Breda zal een mengeling van regen en natte sneeuw vallen. Omdat de temperaturen van het wegdek rond of iets onder het vriespunt ligt, kan het plaatselijk levensgevaarlijk glad worden door ijzel. In het kustgebied zal hoofdzakelijk regen vallen en de kans op gladheid is daar zeer klein.

Ten oosten van de lijn Emmen – Arnhem – Tilburg zal de neerslag hoofdzakelijk bestaan uit sneeuw. Daar kan zo’n 1 tot 3 cm sneeuw vallen en kan het landschap behoorlijk wit worden. In Twente, de Achterhoek en vooral in de heuvels van Limburg kan er langs de Duitse grens zelfs tot 5 cm sneeuw vallen.

Door de sneeuw is het echt winters weer, maar dat is slechts van korte duur. Zondagochtend treedt geleidelijk aan overal in het land de dooi in.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top