EEM Groepenkasten

Vanavond hakt gemeenteraad knoop door: Waar komen de windmolens?

windmolen windmolens windenergie - pixabayEmmen – Vanavond zal de gemeenteraad in Emmen de lastige knoop doorhakken: Waar komen de windmolens in de gemeente Emmen te staan?

De provincie Drenthe eist voor het einde van deze maand een plan inzake de windturbines. Als er dan nog geen plan ligt, dan zal de provincie bepalen waar ze komen te staan. Wethouder René van der Weide wil dat voorkomen.

Tijdens de commissievergadering van 15 juni in het gemeentehuis bleek dat veel partijen zich nog niet in de kaart laten kijken in de discussie over de windmolens.

Lees ook: Wakker Emmen stelt vragen over motie windmolens Tweede Kamer

Lees ook: Tuinders Klazienaveen willen wel windmolens

Lastig onderwerp

Ook binnen Wakker Emmen, de grootste fractie, blijkt het een lastig onderwerp. Fractielid Hendricus Velzing heeft zich al openlijk tegen de plannen voor de 3 locaties uitgelaten. In de verkiezingscampagne profileerde Wakker Emmen zich als een partij die tegen de komst van windmolens is. De eigen wethouder René van der Weide verdedigt echter wel het plan dat er nu ligt. Hij wil namelijk voorkomen dat de provincie straks gaat bepalen waar de windmolens komen.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top