EEM Groepenkasten

Vanavond in de Noorderbreedte: Klazienaveen Vroeger & Nu: Sportdorp Klazienaveen door de jaren heen

Klazienaveen vroeger Sportclub DrentheKlazienaveen – Gisteravond was alweer de 3e avond in het kader van de erfgoedactiviteiten rondom Artistiek Klazienaveen: VerhalenFestival Klazienaveen Vroeger & Nu. In een tot de nok toe gevuld buurtgebouw Het Kruidenveld gaven De Roeglanders hun eerste officiële optreden. Vanavond vanaf 19.30 uur zijn de erfgoedactiviteiten in de Noorderbreedte, met als hoofdthema “Sportdorp Klazienaveen”, de sport in Klazienaveen van vroeger tot nu. Het koor Friends zorgt voor de muzikale omlijsting.

Vanaf 15.00 uur is er onder andere een fototentoonstelling en is er een doorlopende film van en over Klazienaveen en Klazienaveners te zien. Het thema is “Klazienaveen Sportdorp”. Om 19.30 uur begint vervolgens het avondprogramma. Centraal staat hierbij de verhalentafel met Henk Kuhl van RTV Drenthe als gespreksleider. Aan de tafel zullen onder andere Theo Gerth (voormalig volleyballer en oud voorzitter van de vv Tjoba), Bert Bosman (voormalig profvoetballer bij SC Drente) en Lydia Schoonewille (voormalig top tafeltennisser bij De Treffers) plaatsnemen.

Het koor Friends verzorgt 2 optredens, waarbij ze enkele eigen nummers, maar ook het Klazienaveenlied van Gerrie van der Veen ten gehore zullen brengen. Daarnaast komt mevrouw Hake aan het woord in MemortLane en zal kunstenares Gea Casu haar kunsten vertonen.

Van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 mei 2016

De aftrap voor de erfgoedactiviteiten werd dinsdag gegeven in buurtgebouw Het Hoekje met als onderwerp ‘Rademakers Gieterij BV’ en optredens van Fanfaron. Woensdag 18 mei was in buurthuis De Molen het thema ’10 jaar na de renovatie’ met optredens van Ton Siebum en van koor Ovonde. Gisteravond, donderdag 19 mei was buurthuis Het Kruidenveld aan de beurt met ‘de geschiedenis van de fa. Scholten’ en optredens van het nieuwe mannenkoor De Roeglanders. Vanavond, vrijdag 20 mei is het thema ‘Sportdorp Klazienaveen’ in buurthuis Noorderbreedte met optredens van Friends. Op alle avonden is er een speciale verhalentafel waar mensen hun herinneringen vertellen. Alle middagen zijn er doorlopende foto-exposities en films over Klazienaveen van vroeger. Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Zaterdag 21 mei is er overdag de jaarlijkse Artistieke markt in het centrum in combinatie met een grote en ook bijzondere boekenmarkt. De omvang is rond de 60 kramen. Ook hierbij omlijstende muzikale activiteiten met medewerking van onder meer Fanfaron en Busscher Drums. ’s Avonds is er nog een extra koopavond en een Oldtimershow.

Totaalprogramma in het Esdal College op 21 mei

Zaterdagavond 21 mei wordt de historische week afgesloten met een totaalprogramma in het Esdal College waarbij verhalen over Klazienaveen centraal staan. Onder de vlag van het project Memory Lane zijn er gefilmde interviews met (oud) Klazienaveners, zijn er live-interviews met huidige Klazienaveners, Fanfaron treedt op, Gerrie van der Veen presenteert zijn Klazienaveenlied, er zijn dichters, ook jongeren die het project Guerilla Poëzie toelichten en ook op deze avond is er een foto-expositie over Klazienaveen Vroeger & Nu. De presentatie van deze avond is in handen van Roelof Keen en Jans Jagt.

Aanvang: 19.30 uur. Toegang gratis. Kaartjes voor deze avond zijn gratis af te halen bij Bruna Klazienaveen.

Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door ‘ Van Goede Grond’ / Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015/16 en de organisatie is een samenwerkingsverband tussen de Werkgroep Historisch Klazienaveen, Stichting Erfgoednetwerk Emmen, De Kunstbeweging, Stichting Narare, lokale ondernemers en de 4 deelnemende buurthuizen.

Logo-Historisch-Klazienaveen

de kunstbeweging logo

emmen culturele gemeente 2015 2016erfgoednetwerkstichting narare

Algemeen Sport


Back To Top