EEM Groepenkasten

Vandaag begint de rechtzaak tegen de verdachten van de moord op André Lubbers

moord andre lubbers klazienaveenKlazienaveen/Groningen – Vandaag en morgen dient de zaak van de vermoorde André Lubbers uit Klazienaveen bij de rechtbank in Groningen. Op 11 augustus 2012 werd de toen 62-jarige Lubbers dood gevonden in zijn woning aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. Hij bleek met een vuurwapen om het leven te zijn gebracht.

Geen moord

Tijdens de rechtzaak moeten de 4 mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van André Lubbers voorkomen. Het gaat om een 25-jarige man uit Coevorden, een 29-jarige man uit Emmen, en 26-jarige man uit Emmen en 25-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. De mannen van 25, 26 en 28 jaar oud zijn alle 3 van Russische afkomst, de 29-jarige man is van Britse afkomst en kwam veel bij Lubbers over de vloer. In eerste instantie werd de 4 ‘moord in vereniging’ ten laste gelegd, maar het Openbaar Ministerie heeft dat aangepast. De 4 wordt nu ‘diefstal met geweld, de dood ten gevolge hebbend’ ten laste gelegd.

DNA

Van de 4 verdachten heeft de 26-jarige Roeslan F. het langst in voorarrest gezeten. Zijn DNA is gevonden in de woning van Lubbers. Uit telefoongegevens heeft de politie tevens kunnen achterhalen dat een aantal mannen op het moment van de moord in de buurt van de woning van Lubbers waren.

Motief

Wat het motief van de moord is, is nog niet helemaal duidelijk. Er gaan echter geruchten dat de mannen op zoek zouden zijn geweest naar geld, zo’n 250.000 euro, in de woning van Lubbers. Volgens anonieme bronnen zou Lubbers graag opscheppen over de grote hoeveelheden geld die hij thuis zou hebben liggen.Back To Top