EEM Groepenkasten

Vandaag laatste warme dag deze zomer?

regen paraplu slecht weerRegio – In de laatste weken van de zomervakantie hebben we toch nog een paar zomerse dagen gekregen. Maandag was al een behoorlijk warme dag, dinsdag was het nog warmer, tropisch warm zelfs.

Maandag was het overal vrij zonnig met temperaturen tussen 23 en 28 graden. Heerlijk weer voor een gezellige barbecue. Dinsdag was het zowaar nog warmer met temperaturen oplopend tot 30 à 31 graden in het zuiden.

Tropisch

Dinsdag was er weinig wind, veel zon en temperaturen tussen 25 en 29 graden en in het zuiden zelfs tot 31 graden. Een op-en-top zomerse dag, zelfs de warmste dag van de maand augustus. Daarmee komt er echter helaas een einde aan deze warme periode en moeten we in Nederland voorlopig afscheid nemen van het zomerse weer.

Woensdag regen

Woensdag wordt een soort overgangsdag met regen. In het zuidenoosten kunnen de temperaturen nog wel oplopen tot rond de 25 of 26 graden, maar in het westen wordt urenlange regenval verwacht. Er kan meer dan 20 mm aan neerslag vallen. Lokaal kan het flink gaan plenzen en kan er zelfs 40 mm of meer vallen. In het noordwesten wordt het daardoor maximaal 19 graden.

In de middag neemt de regenkans in de rest van het land toe. Hier kunnen zware buien tussen zitten met stevig onweer, hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. In de nacht naar donderdag wordt het een stuk koeler dan voorgaande nachten en daalt het kwik naar 11 tot 13 graden en is het voornamelijk bewolkt.
Er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. Aan de kust waait het vrij krachtig. In Limburg is de wind overwegend zwak uit zuidwestelijke richtingen, maar draait later op de middag naar het noordwesten.

Donderdag kouder

Donderdag wordt het verschil nog groter. Donderdag is de laatste dag van de meteorologische zomer en dat is ook meteen te merken. Koele lucht zal ons land veroveren. ’s Middag wordt het nog slechts 16 tot 18 graden, wolken en buien. In de middag trekken de buien naar het oosten weg en zal de zon zich af en toe laten zien. In het noorden blijft het kwik steken op 16 graden en in het zuiden kan het nog 18 graden worden. De matige tot vrij krachtige noordwestenwind zorgt ervoor dat het behoorlijk fris aanvoelt.

Vrijdag prima weer

Vrijdag is het best prima weer. Er is een afwisseling van zon en stapelwolken en het komt slechts tot een lokale bui. Met 17 tot 19 graden is het een paar graden te koud voor de tijd van het jaar. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden.

De dagen daarna is het wisselvallig. Dagelijks is kans op enkele buien en is er een mix van zon en stapelwolken. Met middagtemperaturen van circa 18 graden blijft het aan de frisse kant. Na het weekend lijkt het een paar graden warmer te worden, maar het blijft onverminderd wisselvallig.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top