EEM Groepenkasten

Vandaag maximaal 10 graden, vannacht nachtvorst

vorst vriezen gevroren onder nulRegio – In de komende nacht, van zondag op maandag, zal het voor het eerst dit najaar gaan vriezen. Landinwaarts zal de temperatuur dalen tot rond het vriespunt en zal het op sommige plekken zelfs 2 graden gaan vriezen.

Met name aan de grond is de kans op nachtvorst groot. In de nacht van maandag op dinsdag zal het nog wat kouder gaan worden en kan het kwik lokaal dalen tot -4 graden. Dat betekent weer ramen krabben als je er met de auto op uit moet.

Het weer op zondag

Vandaag is de zon vaak te zien en wordt het maximaal 10 graden. Vooral in de kustprovincies komen ook enkele buien voor. Komende nacht is het helder en in het binnenland gaat het licht vriezen. Komende dagen krijgen we zonnig herfstweer. In de nacht naar dinsdag gaat het in het oosten 3 of 4 graden vriezen. Ook overdag wordt het minder zacht met een graad of 8.

Vanochtend schijnt de zon flink en ontstaan stapelwolken. In het uiterste (zuid)oosten is het in de vroege ochtend nog bewolkt en regenachtig, maar in de loop van de ochtend breekt ook daar de zon door. In de kustprovincies trekken soms een paar buien vanaf zee het land binnen.

Vanmiddag trekken de buien wat verder het land op, maar in het binnenland is het meestal droog met flink wat zon. Ook in de kustprovincies is de zon tussen de buien door te zien. Met een matige, tot aan zee vrij krachtige, (noord)westenwind wordt frissere lucht aangevoerd. Het wordt hooguit 10 graden en door de wind voelt het wat frisser aan.

Vanavond klaart het in het binnenland flink op. Langs de kust is nog steeds kans op een bui. De temperatuur daalt snel en voor middernacht is het in het oosten al 2 graden. Vannacht is het op de meeste plaatsen helder. Aan zee komen nog wat wolkenvelden voor en is kans op een bui. In het oosten kan mist ontstaan. De minima liggen in het binnenland rond het vriespunt. Lokaal koelt het af naar -2 graden. Aan de grond gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Aan zee is het circa 5 graden.

Maandag

Morgen hebben we na een koude start een mooie herfstdag. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Langs de kust is kans op een bui, in de rest van het land blijft het droog. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het 9 graden in Zuid-Limburg en 11 in het westen van het land.

In de avond wordt het snel koud en in de nacht naar dinsdag gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen met -1 graden. Op beschutte plaatsen kan het zelfs -3 graden worden! In het westen ligt de temperatuur iets boven het vriespunt en in de kustgebieden wordt het circa 4 graden. Omdat er weinig wind staat is de kans op mist groot.

Komende week

Dinsdag is het vrij zonnig en droog. De wind draait naar het zuidoosten en is zwak tot matig in het binnenland en vrij krachtig op de Wadden. Het wordt dan 9 graden in het oosten en 10 in het westen.

Woensdag wordt een koude novemberdag. In de nacht neemt de bewolking toe, maar tijdens opklaringen kan het in het binnenland nog makkelijk een paar graden vriezen. Overdag is het wisselend bewolkt met vooral in het zuiden en westen een beetje (mot)regen. Bij weinig wind wordt het slechts 7 of 8 graden.

De dagen daarna neemt de bewolking toe en er gaat regelmatig regen vallen. Ook komt er meer wind te staan. De temperatuur gaat omhoog. De kans op nachtvorst neemt flink af en overdag stijgt de temperatuur naar 10 graden in het oosten en 12 in het westen.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top