EEM Groepenkasten

Vandaag nieuwe Veenland Express in gebruik

Veenvaartfestival 2016 - De VeenlandexpressBargerveen – Bezoekers van het Veenland (Bargerveen) kunnen vanaf vandaag (vrijdag 13 oktober 2017, red.) gebruik maken van de nieuwe Veenland Express. Rond 10.30 uur zal de eerste officiële rit worden gemaakt.

(Op bovenstaande foto de oude Veenland Express)

Lekker ontspannen en comfortabel door het natuur- en veengebied worden vervoerd onder begeleiding van een gids. Dat kan in de nieuwe Veenland Express, een moderne dubbeldeks Veenhuifkar die toegankelijk is voor iedereen, ook voor minder validen.

Voor iedereen toegankelijk

De nieuwe Veenland Express biedt plaats aan groepen tot 60 personen en is toegankelijk voor rolstoelen en zelfs voor een verpleegbed. In de Veenhuifkar kunnen bezoekers simpelweg achterover leunen in hun ‘rijdende uitkijktoren’, terwijl het landschap aan hen voorbij trekt.

Boswachter Jans de Vries is blij met het nieuwe voertuig: “Onze nieuwe hypermoderne huifkar helpt ons de natuur in het Bargerveen voor iedereen bereikbaar te houden. Vanuit de Veenland Express heb je spectaculaire uitzichten over het Bargerveen en het Oosterbos-Veenvaart.”

Internationaal Natuurpark Veenland

De nieuwe Veenland Express gaat ook rijden in het Duitse deel van het internationaal Natuurpark Veenland. Het Bargerveen is één van de meest zeldzame locaties in Nederland waar nog levend hoogveen groeit. Het Bargerveen is het kloppend hart in het veel grotere internationaal Natuurpark Veenland. Op de fiets, wandelend en met de nieuwe Veenland Express kan het grensoverschrijdend gebied worden verkend.

Ritje maken?

Wil jij ook een keertje met de nieuwe Veenland Express? Kijk op www.meetingnature.nl om te zien wanneer deze rijdt en om een afspraak te maken.

Financiën

De Europese Unie en de INTERREG-Partners hebben de bouw van de Veenland Express in het kader van het INTERREG VA-project Grenzeloos Veen met € 55.000 gesteund. Daarnaast hebben het Buitenfonds en diverse lokale bedrijven een financiële bijdrage geleverd om de bouw mogelijk te maken.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top